[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Brak mocy, raz jest raz nie ma

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Brak mocy, raz jest raz nie ma

Post numer:#1  Postprzez rpg » 2 paź 2009, o 19:14

Witam, mam dosc spory problem se swoja e30 1,8is. A mianowicie nie mialem zadnych problemow z autem, do czasu gdy padl mi akum i wzialem go do domciu naladowac. Naladowalem, odpalilem normlanie poczekalem pare minut i pierwszy problem jaki zauwazylem to to ze auto wogole nie chce sie przlaczyc na gaz(sekwencja)nastepnie po przejechaniu 300m auto zaczelo tracic moc stawalo i sie dlawilo i dusilo i tak w w kolo macieja. Odpinalem pare razy znowu akum ale dalej to samo. Przez pare dni probowalem cos walczyc sam ale bez skutku, wiec oddalem auto do warsztatu. Podpieli pod kompa wyskakiwal tylko blad predkosci. Podmienili wtryski echo, zmienili pompe paliwa ktora glosno chodzila i owszem pojawila sie poprawa i na jalowym wszystko ok, po przejechaniu 5 km zaczaly sie znowu takie same objawy tyle ze tym razem auto kawalek jedzie i za chwile sie dlawi i zero mocy dopiero jak depnie sie pedal gazu do konca i jedzie powyzej 5000tys auto jedzie normlanie a na nizszych obrotach lipa. Podpinalem pompe na krotko tez to samo, nie mam juz pomyslow. W warsztacie tez nie widza o co chodzi. Jest mozliwosc ze w ukladzie paliwowym jest jakis syf i gdzies paliwo sie momentami blokuje? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
rpg

Re: Brak mocy, raz jest raz nie ma

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 2 paź 2009, o 20:57

Zacznij od resetu kompa LINK
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez pocisk997 » 3 paź 2009, o 10:46

I zobacz rurki takie jak odma itp. Ona lubi wyskoczyć pod kolektorem dolotowym, tam jest taki trójnik. Mi to wyglada trosze jakbys zahaczyl reką o jakas rurke i by spadla, czyli lewe powietrze...
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Mieszko » 3 paź 2009, o 11:15

Mam identycznie w m20b27, tez padl mi aku i po naladowaniu identyczne objawy, na gaz sie nie przelacza (sekwencja) a na benzynie chwile normalnie jedzie a pozniej tak jakby na jakis cylinder nie palil... lewego powietrza nie lapie bo juz sprawdzalem, swiece wszystkie suche, czyli nie zalewa...
Mieszko
Student

Moje BMW: 318is
Silnik: M42B18

Post numer:#5  Postprzez Menl » 3 paź 2009, o 12:22

Stawiam na rozjechane mapy gazu, podjedzcie do dobrego gazownika.
Menl

Post numer:#6  Postprzez Mieszko » 3 paź 2009, o 15:43

no ale na benzynie kuleje... na gaz sie nie przelacza
Mieszko
Student

Post numer:#7  Postprzez Menl » 3 paź 2009, o 21:07

Sekwencje wlasnie maja cos takiego dziwnego. U mnie np. jak jest malo benzyny w baku czyli pali sie rezerwa pb to na gazie mi mocno zamula. Jak tylko doleje benzyny, zaczyna chodzic idealnie.
Kolejny przyklad, jak ostatnio padla mi pompa paliwa bo niestety za dlugo jezdzilem na rezerwie pb, to na gaz wogole nie chciala sie przelaczyc, nawet nie chciala sie przelaczyc w tryb awaryjny.
Menl

Post numer:#8  Postprzez Mieszko » 4 paź 2009, o 15:25

W srode odbieram auto od lakiernika i sprawdze ten watek... Dam znac czy pomoglo...
Mieszko
Student

Post numer:#9  Postprzez pocisk997 » 4 paź 2009, o 15:27

Mieszko, Dawaj foty do galerii, bo coś mi sie wydaje , że masz tam kawałek niezłego kloca! :cool2:
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Silnik: m52b28

Post numer:#10  Postprzez Mieszko » 8 paź 2009, o 13:59

No wiec zawiozlem auto do gazownika, dostal zjebe i dziala wlasnie z instalacja.
Wczoraj zauwazylismy z kolega ze gaz zaczyna spier.... :jawdrop: Okazalo sie ze jest gdzies jakies zwarcie lub przebicie w sekwencji gdyz nawet po wyciagnieciu wszystkich bezpiecznikow dalej potrafi sie instalacja gazowa zalaczyc na chwilke... Co ciekawe po wyciagnieciu tych bezpiecznikow auto na benzynie zaczelo jezdzic normalnie... Mam nadzieje ze koles ogarnie temat i znajdzie co jest nie tak bo chcialbym go juz nie odwiedzac conajmniej przez rok...
Mieszko
Student

Post numer:#11  Postprzez rpg » 8 paź 2009, o 23:32

U mnie problemem okazal sie kabelek od masy... Ulamal sie i :cen:. Po naprawieniu, auto normlanie przelacza sie na gaz i jezdzi na benzynie bez problemow...
rpg

Post numer:#12  Postprzez skandalista » 14 paź 2009, o 16:50

ja mam podobny problem autko ciezko sie wkreca na benzynie od dołu ale na wysokich idzie bardzxo dobrze i tu pytanie czy moze by to przyczyna zamkniecia kanału bocznikowego w przepływce ?? dodam ze wolne mam niezłe ;) bo mam tą sróbkę od kanału bocznikowego zakreconą na maxa lepiej na wolnych mi to chodzi :/ jakoś dziwnie
skandalista

Post numer:#13  Postprzez tigre0070 » 14 paź 2009, o 17:20

skandalista napisał(a):czy moze by to przyczyna zamkniecia kanału bocznikowego w przepływce
a czy wiesz od czego jest ten kanał? nie to nie przez niego
tigre0070

Post numer:#14  Postprzez skandalista » 15 paź 2009, o 16:50

tigre0070 napisał(a):
skandalista napisał(a):czy moze by to przyczyna zamkniecia kanału bocznikowego w przepływce
a czy wiesz od czego jest ten kanał? nie to nie przez niego

Tak to kanał powietrza obrotów biegu jałowego jak dobrze pamietam ;) tak mi sie zdaje ze cosik to lepiej chodzi na zimnym silniku ale za to obroty są do bani ;( jak odkreciłem o 2,5 obr ta śróbkę
skandalista

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie