[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

ile pali m30b35 w e30

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Slawek-CH » 31 sty 2010, o 12:42

Przy takim silniku nie da się spokojnie jeździć....
Druga sprawa jak jeździsz naprawdę dużo to tak jak koledzy napisali eta będzie lepszym rozwiązaniem.
Teraz wiem czemu kolega się tak przestraszył...
Slawek-CH

Post numer:#17  Postprzez snoop_og » 31 sty 2010, o 14:02

jak planujesz dlugie trasy i koniecznie ten silnik to osobiscie Ci polecam kup to ustrojstwo;) ale w budzie E34 lub E32 a naprawde cena nie bedzie sie duzo roznila od egzemplarzy w E30 z tym ze bedzie troche wygodniej na trasie bo wiadomo E32 czy E34 z tymi silnikami = dobre wyposazenie + wiekszy komfort chyba że jesteś takim zapaleńcem ja My w wiekszości na tym forum i wybieramy E30;)
snoop_og

Post numer:#18  Postprzez marcin.steven » 31 sty 2010, o 14:43

bardzo dużo zależy właśnie od stylu jazdy. ja mam m50tub25 i zapewniano mnie że nowszy silnik raczej ekonomiczniejszy :) no u mnie podobne liczby jak u Enzo wychodzą
marcin.steven

Post numer:#19  Postprzez Scigacz » 3 kwi 2010, o 01:25

ile wlejesz tyle spali ,ogolnie nie miesci mi sie w glowie normalne jezdzenie z takim silnikiem to kusi by wykorzystac potencjal motoru moze ktos zaprzeczy po za tym auto sie meczy jak jedziesz 50km/h taki motor zostal stworzony by zapier.........wiec wiadomo
Scigacz
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#20  Postprzez pioter » 4 kwi 2010, o 18:27

jezdze z tym motorem na codzień i powiem tak.. pb95 14-17l trasa ok 10l, lpg zwykła instalacja 20-25l, a teraz sekwencja 16-19l trasa 12l. Most 4.10 czyli krotki, na dluzszym pewnie jeszcze mniej.. dodam, że nie jezdze zmieniajac biegi przy 2tys :twisted:
pioter
Rekrut

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#21  Postprzez lincoln » 15 kwi 2010, o 17:05

To nie jest tak, że mając ponad 200ps człowiek będzie ciagle ciskał, jeździłem takim autem, ktore sam zbudowałem i naprawde cieszyła mnie nadwyżka momentu i łatwośc z jaką silnik rozpędzał tę bude, może generacyjnie to był młodszy sporo silnik, ale w trasie 10Pb i 12LPG jest osiagalne!
lincoln

Post numer:#22  Postprzez MrUw@ » 15 kwi 2010, o 22:43

lincoln napisał(a):To nie jest tak, że mając ponad 200ps człowiek będzie ciagle ciskał

tak sie tylko mowi... ale niektórzy z tego niewyrwastają :P
MrUw@

Post numer:#23  Postprzez atheo » 19 kwi 2010, o 11:48

Czemu twierdzicie, że nie ekonomicznie?
Kolega pisze, że potrafi spalić na sekwencji między 16 a 19 litrów LPG to wydaje mi się, że wynik na prawdę fajny, a nie mówił o delikatnej jeździe. Więc jak się trochę jeździ to fajne autko i jest czym pojechać.

Pozdro!
atheo

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie