witam duzo juz czytałem ale za bardzo nic się nie dowiedziałem. mam taki problem od dłuższego czasu autko ma problem z odpaleniem na ciepłym silniku i wyczuwam leki zapach benzyny i obroty niekiedy falują. macie jakieś pomysły??
byłem dzisiaj zobaczyć czy jest jakis wyciek na tych wężykach co idą do wtrysków ale niestety nic nie zlokalizowałem jedynie jest trochę spękany (krótki)
jak była ciepła to zapala i gaśnie i tak można z 10 razy aż normalnie zapali, juz nie mam do sił
Spróbuj odpalić nagrzany silnik z odpiętym przepływomierzem powietrza.Jest pewna różnica gdy się odłączy przepływomierz na odpalonym silniku(dalej faluje i gaśnie)a gdy się uruchomi silnik z odpiętym przepływomierzem(u mnie chodził pięknie i miarowo).Miałem taki sam problem i pomogła wymiana przepływomierza od e36.
mata018, a sprawdzałeś węże podciśnienia od regulatora ciśnienia na listwie wtryskowej? zobacz czy przypadkiem nie ma w nich paliwa jak jest to zmień regulator.
witam wężyki sprawdzone nie ma wycieku wtryski ok. i auto było nawet u mechanika i on sam nie ma pojecia co jest grane. chyba bede musiał na komputer jechac. auto jak ciepła zapala za 3 razem obroty faluja i po chwili przestaja a raz jest tak ze od strzału pali.