[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nagle gaśnie m20b20 84rok

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

nagle gaśnie m20b20 84rok

Post numer:#1  Postprzez bladybmw » 17 mar 2011, o 22:10

Witam ciąg dalszy moich problemów z moją staruszką
A więc tak od kilku dni mam tak że jak jadę to czasem (raz dziennie albo wcale) gaśnie mi , jak już zgaśnie to można kręcić i kręcić i nie odpali, ale jak się weźmie na chol i odpali z jedynki to odpala ale tylko z jedynki bo z wyższych to nie, aha jak już odpali można zgasić i odpala już normalnie i tak co jakiś czas się dzieje, co to może być proszę o pomoc bo zwariuje tyle kasy włożyłem a ona mi się tak odwdzięcza.
bladybmw

Post numer:#2  Postprzez mc_picia » 18 mar 2011, o 14:18

Wiem, że to głupie porównanie, ale w Seicento mojej mamy był taki sam problem, przyczyną okazał się moduł zapłonowy.
mc_picia
Uczeń

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez bladybmw » 18 mar 2011, o 18:50

Czy możliwe że to przekaźnik pompy paliwowej, albo cewka, są walnięte , pompa paliwo pompuje sprawdzałem, ale jak już tak zgaśnie to jak się wyciągnie ten przekaźnik to odpala ale tylko na tej benzynie która jest w przewodach jak się kończy to po chiwli gaśnie(normalne bo pompa jest wtedy odłączona bo brak przekaźnika ale czemu wtedy odpala nawet na chwile a jak jest podłączony przekaźnik to nawet nie piernie tylko można kręcić i kręcić) czy może to być przez przekaźnik ?????
Ale czemu po odpaleniu na chol już później normalnie odpala czy możeliwe że przekaźnik szwankuje ???? nie mam skąd wziąć takiego bo moi znajomi albo mają v8 albo m10 ,m50, żaden niema takiego przekaźnika lol.
bladybmw

Post numer:#4  Postprzez kamil.k » 18 mar 2011, o 20:20

bladybmw, a może ci sie wiesza pompa paliwa ?? przy odpalaniu z 1 biegu szarpiesz autem to pompa zaczyna pracowac a jak z wyzszego biegu to wtedy niema takiego szarpniecia

jak zgasnie sprawdz czy po przekreceniu zapłonu słychac pompe paliwa tak jak zawsze :) co do przekażnika to spisz nr to zobacze bo może mam gdzies taki przekaźnik
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#5  Postprzez bladybmw » 18 mar 2011, o 20:29

kamilu sprawdzałem pompa chodzi, właśnie to jest dziwne , a najlepsze jest to że jak odłącze przekaźnik to odpala na tym paliwie które jest w przewodach, ale tylko na chwilke bo pompa jest wtedy odłączona, ale jak go spowrotem wsadze to znów nie odpala jakies czary mary , pomocy znów dzis to samo miałem , a niechce tak na chol autka brac bo szkoda silnika.
bladybmw

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie