[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z odpaleniem e30 1.8 m40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem z odpaleniem e30 1.8 m40

Post numer:#1  Postprzez shrewd » 28 mar 2011, o 19:03

Witam wszystkich,
Ostatnio coś podziało się z e30 (1.8 m40) i nie chcę odpalić. Przy próbie odpalania słychać tylko bendiks. Auto bez problemu odpala z pychu.
Nie jest to wina rozrusznika bo zawitały już 2 inne (oba pewne) i objaw jest ten sam - słychać bendiks i nic więcej. Po odpaleniu auta z pychu i zgaszeniu, chwilę potem jeszcze odpala, ale jeśli postoi powyżej minuty to nie ma już szans żeby zakręciła. Po otwarciu maski czuć zapach przypominający palone sprzęgło, prawdopodobnie właśnie z okolic rozrusznika. Nie wiem czy ma to związek, ale mniej więcej w tym samym czasie auto dziwnie zaczęło pracować na benzynie (na gazie wszystko ok). Czasem się zdarza, że jak auto postoi dłużej albo zdejmę i założę klemę to raz słabo zakręci i zapali.
W aucie były jakieś dziwne wytwory przy elektryce i być może w tym tkwi problem, ale nie jestem w stanie sam nic wykombinować bo kompletnie się na tym nie znam.
Dzięki i pozdrawiam!
shrewd

Post numer:#2  Postprzez kemot324 » 28 mar 2011, o 22:44

Sprawdź wieniec zębaty na kole zamachowym, pewnie się okręca.
kemot324

Post numer:#3  Postprzez shrewd » 28 mar 2011, o 22:57

Jest to trochę roboty więc jak będzie trochę czasu to dam znać co z tego wyszło.
shrewd

Post numer:#4  Postprzez Yaninnya » 15 kwi 2011, o 22:24

Sprawdź masę silnika. Wygląda na to, że rozrusznik ciągnie masę poprzez linki, itp. i stąd lekki zapach spalenizny.
Yaninnya
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie