[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przepływomierz

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Przepływomierz

Post numer:#1  Postprzez GRANDS24 » 11 gru 2011, o 13:59

Witam, jestem świeżakiem na waszym forum i od niedawna posiadam bmw e30. Moja bunia czy zimno lub ciepło obroty skaczą jak szalone nawet po wcisnięciu gazu skacze i gaśnie. Czy moze to byc wina przepływomierza?? Jak tak to czy idzie to jakos sprawdzic jaki tam powinien byc bo z tego co sie orientuje to jest kilka roznych numer przeplywomierza i niewiem czy musi tam byc jakis konkretny czy nie?? BMW e30 z 1990r 1.6 benzyna silnkim m40
a i czy moglby mi ktos dac namiary na jakis dobry a niedrogi przeplywomierz?? Byłbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
GRANDS24

Post numer:#2  Postprzez zenek22 » 11 gru 2011, o 14:31

moze byc wina przeplywki, mozesz miec tez nieszczelnosc w dolocie. przepylkwe musisz kupic od takiego samego silnika. na allegro pelno jest nawet niektorzy jakies tam gwarancje daja.
zenek22

;p

Post numer:#3  Postprzez Dave » 11 gru 2011, o 14:59

Witam moze silniczek krokowy jest zasyfiony i obroty faluja? jak nie to sprawdz tak jak kolega wyzej napisal gume miedzy przeplywka a przepustnica czy nie ma gdzies dziury najlepiej wez jakis dyzodorant i psikaj po gumie jak bedzie jakas reakcja to wiadomo ze rura ma gdzies nieszczelnosc a jak to nie pomoze to przeplywka ;s

posiadam taka na sprzedaz nie miala nigdy gazu
Dave

Post numer:#4  Postprzez Selected » 11 gru 2011, o 22:25

tak jak kolega wyżej pisze. Zacznij od odpięcia silnika krokowego i zobacz czy będzie jakaś różnica. Bo może to być jego wina. Podaj trochę więcej informacji.

ja też mam przeplywke od m40 jak chcesz, 100% sprawna chodziła bez gazu. I dużo innych drobiazgów do tego silnika.
Selected
Student

Moje BMW: 318
Nadwozie: -------
Silnik: M30b35
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie