[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pompka paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#46  Postprzez Falconx » 29 sty 2012, o 00:14

Mrok napisał(a):To jest od wskaźnika benzyny nie?

Uploaded with ImageShack.us

To jest czujnik poziomu paliwa w benzynie - wydłubywałem go wiele razy po wymianie zbiornika
HONDA VFR 750 RC36I - nie ma to jak 2 kółka :)
Falconx
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#47  Postprzez delalipa » 30 sty 2012, o 13:58

Miałem również problem z odpalaniem, wymieniłem pompkę na oryginalna i dalej nic nie pomogło, okazało się że miałem zapchany odpływ paliwa do zbiornika. Trzeba to szybko zdiagnozować bo będzie skutkowało wymianą zbiornika jak w moim przypadku. Sprawdź na regulatorze ten grubszy wąż spróbuj dmuchnąć, jeśli idzie ciężko to stawiam na to, bo powinno iść bez oporów.
delalipa

Post numer:#48  Postprzez jawor735 » 17 mar 2012, o 17:09

Witam! Panowie mam podobny problem. Auto nie odpala - silnik m40b16. Poszukujemy problemu i wykluczamy pompe paliwa - po pierwsze slychac jak chodzi, po drugie sciagnelismy kolektor ssacy paliwo jest podawane przez wtryski. Ale czytalem ze jesli wtryski leja paliwo to mogą zalewac iskre. Mogłby ktos mi wytlumaczyc pojecie ze wtryski leja paliwo ? U mnie kazdym wtryskiem podaje ale nie jest to zadna mgielka, paliwo nie jest rozpylane, tylko idzie w malutkim strumieniu - oczywiscie na zamiane , nie pompuja caly czas. Zastanawia mnie jeszcze tenregulator cisnienia
...gdzie powinienem dmuchnac zeby sprawdzic czy paliwo swobodnie wraca do baku ? Macie moze jakas fote ?
jawor735

Post numer:#49  Postprzez Selected » 17 mar 2012, o 21:25

jawor735 napisał(a):..gdzie powinienem dmuchnac zeby sprawdzic czy paliwo swobodnie wraca do baku ? Macie moze jakas fote ?

Do regulatora masz podpięty cienki wężyk od podciśnienia z kolektora i gruby od paliwa. Po ściągnięciu grubego przewodu i odpaleniu silnika pod chwili powinno tam zacząć się lać paliwo.
Selected
Student

Moje BMW: 318
Nadwozie: -------
Silnik: M30b35
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#50  Postprzez jawor735 » 17 mar 2012, o 22:50

[/quote]Po ściągnięciu grubego przewodu i odpaleniu silnika pod chwili powinno tam zacząć się lać paliwo.[/quote]

Problem jest w tym ze auto nie odpala , wiec jak moge to sprawdzic ? Nie wiem jak powinna wygladac prawidlowa praca wtryskow... ludzie pisza ze ma byc to mgielka, u mie sa to 4 strumyczki. nie wiem czy to prawda czy tak poprostu ma byc na zimnym. Moze byc walniety czujnik temperatury ?
jawor735

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie