[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem- dławi sie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

problem- dławi sie

Post numer:#1  Postprzez Bruce » 4 lis 2013, o 19:05

witam. Moje m20b20 zaczęło dziwnie pracować- nie zależnie czy rozgrzany czy zimny, czasem jak dodaje gazu ( czyli tylko podczas przyspieszania, jak przyspieszam gładko to nie ma problemu) to tak jakby go zalewało. Chodzi jak traktor i trochę nim szarpie

Zaznaczam ze kable kopułka palec świece rok temu wymienione. Proszę napiszcie co sprawdzić co mogło paść. Fura bez gazu

Ps. pytanko zęby drugiego postu nie zakładać- ile możne kosztować demontaż miski zespawanie 1 cm pęknięcia (sam bym ogarną ale nie mam czym;/) i założenie i zalanie oleju. Zakładamy ze uszczelka stara zostaje bo tez rok temu założona i filtr tez stary bo taki sam olej wlany.

Z góry dzięki za odp:)
Bruce

Post numer:#2  Postprzez yoshi » 4 lis 2013, o 19:17

Sprawdź przepływomierz. Kiedyś miałem taki problem w swoim i okazało się, że sprężynka przeskoczyła (M20B20 bez LPG).
yoshi

Post numer:#3  Postprzez alonz » 4 lis 2013, o 19:36

filtra oleju nie musisz odkrecac chyba. A w samochodzie wszystkie uszczelki są jednorazowe!
alonz

Post numer:#4  Postprzez Bruce » 4 lis 2013, o 20:10

dzięki za rady na weekendzie pogrzebie się. A co do miski to można ja pospawać po spuszczeniu oleju ale nie ściąganiu miski?
Może coś się stać- np olej zapalić itp?
Bruce

Post numer:#5  Postprzez czesci_e30 » 4 lis 2013, o 23:54

moze sie zapalic olej to chyba jasne . a podstawowa sprawa to sprawdzenie szczelnosci ktorego nie sprawdzisz bez sciagnietej miski chyba ze ryzyk fizyk , bedzie kapac albo nie .
PS. to zajmuje pare godzin i po sprawie.
Nie kupujcie u pana GINSZT z Hajnówki !!! to zwykły oszust :)
czesci_e30
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez BialyBaur » 5 lis 2013, o 00:14

Jeśli nie chcesz zwalać miski mozesz spuścić olej i skleic odpowiednim klejem do aluminium, tylko wyszysc papierem odtłuść i tak ustaw auto żeby olej w tym miejscu sie nie sączył. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem klejów ale wiem że ten sposób działa. Na Twoim miejscu zwaliłbym miche i dał do pospawania. Co do silnika Yoshi chyba dobrze trafił :)
BialyBaur

Post numer:#7  Postprzez Bruce » 6 lis 2013, o 13:29

Panowie a możecie mi powiedzieć jak sprawdzić przepływomierz? Podobno to delikatna i stosunkowo droga część a ja nie mam zielonego pojecia jak dziala:P

Za wszystkie rady serdeczne dzięki:)
Bruce

Post numer:#8  Postprzez yoshi » 6 lis 2013, o 19:31

Zdejmij dekielek ten plastikowy i przestaw sprężynkę o jeden ząbek w przód lub w tył. Zobacz czy nastąpi jakaś zmiana.
yoshi

Post numer:#9  Postprzez Bruce » 8 lis 2013, o 13:44

zmiany brak:( czyscze jeszcze krokowy i zobaczymy. Co to moze byc oprocz tego?

Ps sorki za brak Polskich znakow:P
Bruce

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie