[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M40 Zle parametry spalin

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez alonz » 23 paź 2013, o 14:22

w dowodzie za pojemnością powinien być dopisek "KAT"
jeśli jest w dowodzie, to schylić się pod auto i poszukać puszki bo nawet jesli z fabryki wyjechal z katem to mogl zostac dawno wyciety
i tutaj uwaga, łatwo pomylić katalizator z tłumikiem środkowym
alonz

Post numer:#17  Postprzez Makaveli » 23 paź 2013, o 15:55

kempa662 napisał(a):
sorki kolego, że w tym temacie ALE , że co :jawdrop: ty chcesz m40 remontować nie no proszę cię to chyba jeden z najgorszych pomysłów na jakie wpadają posiadacze e30 :roll:

sory żę ot ale skoro komuś zależy na m40 to dlaczego od razu twierdzisz, że to taki zły pomysł? nie każdy chce zniszczyć klasyka robiąc swap na coś innego. czy jak byś miał mercedesa w 115 albo w 110 to wsadziłbyś do niego 5.0 v8 byle byl szybki i brał każdego ze świateł? czy może jednak byś pozostał przy 2.0 d z 60 koniami? ja swojego m40 na nic bym nie zamienił, dla mnie to najlepszy silnik. Pozdrawiam WSZYSTKICH szanujących m40

A co do złych parametrów to i brak katalizatora i remont góry silnika by się przydał :cool2:

Kolego z racji twojego wieku miałem nie wdawać się w dyskusje ,lecz jedno muszę powiedzieć pojeździj poczytaj pogadaj wtedy coś napisz lub powiedz przy okazji. Więc życzę owocnej jazdy z super m40.

Co do kata to wejdź pod auto i zobaczysz jak będzie miał gdzieś dziury to mogło go wydmuchać. Jeśli nie wiesz jak wygląda to wujek google pomoże :roll:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b25
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#18  Postprzez BOGUL » 23 paź 2013, o 16:55

Makaveli napisał(a):
kempa662 napisał(a):
sorki kolego, że w tym temacie ALE , że co :jawdrop: ty chcesz m40 remontować nie no proszę cię to chyba jeden z najgorszych pomysłów na jakie wpadają posiadacze e30 :roll:

sory żę ot ale skoro komuś zależy na m40 to dlaczego od razu twierdzisz, że to taki zły pomysł? nie każdy chce zniszczyć klasyka robiąc swap na coś innego. czy jak byś miał mercedesa w 115 albo w 110 to wsadziłbyś do niego 5.0 v8 byle byl szybki i brał każdego ze świateł? czy może jednak byś pozostał przy 2.0 d z 60 koniami? ja swojego m40 na nic bym nie zamienił, dla mnie to najlepszy silnik. Pozdrawiam WSZYSTKICH szanujących m40

A co do złych parametrów to i brak katalizatora i remont góry silnika by się przydał :cool2:

Kolego z racji twojego wieku miałem nie wdawać się w dyskusje ,lecz jedno muszę powiedzieć pojeździj poczytaj pogadaj wtedy coś napisz lub powiedz przy okazji. Więc życzę owocnej jazdy z super m40.

Co do kata to wejdź pod auto i zobaczysz jak będzie miał gdzieś dziury to mogło go wydmuchać. Jeśli nie wiesz jak wygląda to wujek google pomoże :roll:

haha dla takich sytulacji nie wypowiadam sie o moim kontrowersyjnym pomysle :D M40

Dziur tam nie bylo.
BOGUL

Post numer:#19  Postprzez kempa662 » 24 paź 2013, o 09:17

Makaveli napisał(a):
kempa662 napisał(a):

Nie wiem co twoim zdaniem ma wiek do tego, ale skoro twoją pasją jest ostra jazda i zrobisz z samochodem wszystko żeby umilić sobie tą szybką jazdę to już współczuję twoim samochodom. Nie musisz tutaj pokazywać swojej wyższości wieku bo to o niczym nie świadczy. Jak to mówią jeden woli córkę a drugi teściową, ja wole córkę nie wiem jak ty i dla mnie oryginalność jest najważniejsza. Możesz pisać co chcesz ja nie mam nic więcej do powiedzenia w tej bezsensownej dyskusji i jeszcze raz przepraszam za OT.
Pozdro
kempa662

Post numer:#20  Postprzez wojtaq » 24 paź 2013, o 22:40

jeszcze jeden post nie na temat i będzie porządek
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Re: M40 Zle parametry spalin

Post numer:#21  Postprzez maroFX » 27 gru 2013, o 10:05

Złe spaliny miałem przez nie żyjąca kompletnie lambdę (oryginał jeszcze z czasów wojny chyba).

ps. ja też remontuję M40 i nie zamierzam zmieniać :) . 1.6 zupełnie mi starczy do kulania sie po mieście, a ten silnik potrafi ładnie pracować jak jest doinwestowany. Zrobiłem cały rozrząd M43+wałek i może wielkiej rewolucji w osiągach nie ma, ale na pewno chodzi ciszej, lepiej odpala i znika problem smarowania przy rozruchu.
maroFX

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie