[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Dziwna praca silnika w E30 silnik 1.8 M40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Dziwna praca silnika w E30 silnik 1.8 M40

Post numer:#1  Postprzez ShaggyE30 » 8 lip 2013, o 21:27

Tak jak w temacie, dziwna praca silnika, a mianowicie chodzi o to że odpalić jest ciężko, odłączę przepływkę odpali i ma wysokie nie równe obroty, dam w p... czyli bardzo wysokie obroty (dodam dużo gazu) i w między czasie podłącze przepływkę to zaczyna chodzić normalnie przynajmiej mi się tak wydaje lecz jeszcze trochę są falujące obroty silnika, gdy zgaszę silnik i na nowo odpalę, to powtórka z rozrywki, tak jak pisałem wcześniej ;/ :beksa:

chciałem jeszcze dodać że kopci na biało i śmierdzi benzyną ;/

Przy wysokiej temperaturze silnika, silnik pracuje tak jak powinien i da się jeździć ale katalizator świeci wtedy ...
ShaggyE30

Post numer:#2  Postprzez alonz » 9 lip 2013, o 19:33

wydaje mi sie ze ja zalewa, a przeplywka moze nic nie miec do rzeczy. Sprawdz to zalewanie i wyeliminuj czyli standardowo sprawdz regulator cisnienia paliwa, zaplon i na koncu wtryski

a jeśli faktycznie podejrzewasz przeplywke to zlap kogos z takim silnikiem i podmiencie na chwile, albo podjedz na szrot. Napewno jak kupisz to dogadasz sie zebys mogl ją oddac w razie czego
alonz

Post numer:#3  Postprzez ShaggyE30 » 14 lip 2013, o 23:35

Temat do zamknięcia Usterka usunięta, nie była to mechaniczna lecz elektryczna pozdrawiam i dziękuje za wskazówki :)) :jum:
ShaggyE30

Post numer:#4  Postprzez dar00 » 17 lip 2013, o 21:21

napisz dla potomności co to było
dar00

Re: Dziwna praca silnika w E30 silnik 1.8 M40

Post numer:#5  Postprzez ShaggyE30 » 27 lut 2014, o 11:50

Troszkę późno odpowiadam, lecz usterka polegała na poprawieniu przewodów przy listwie wtryskowej ;)
ShaggyE30

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie