[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wskaznik paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

wskaznik paliwa

Post numer:#1  Postprzez gofer » 27 lut 2008, o 23:03

mam problem ze wskaznikiem paliwa caly czas pokazuje polowe w zbiorniku ale lampka rezerwy dziala prawidlowo dzisiaj wykrecilem plywak z baku i kiedy zaczolem nim kiwac do gory i na dol wskaznik zaczol pokazywac pelny bak i znowu powracal do polowy na wskazniku .
plywak sie nie zacina bo go rozkrecilem i wszystko jest ok ,wyglada na to ze kiedy plywak jest na samym dole to znaczy na rezerwie to wskaznik pokazuje polowe zbiornika co to moze byc :przestraszony:
dodam ze chodzi o bmw 335i w ktorym zbiornik i plywak jest z diesla a wskazniki na desce z wersji benzynowej czy niedzy tymi elementami moze cos nie grac ?
gofer
Uczeń

Moje BMW: 325iA
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez Adrian » 27 lut 2008, o 23:10

gofer napisał(a):dodam ze chodzi o bmw 335i w ktorym zbiornik i plywak jest z diesla a wskazniki na desce z wersji benzynowej czy niedzy tymi elementami moze cos nie grac ?

I tu będzie tkwił problem bo wskaźnik z diesla pasuje tylko do diesla a z benzyny tylko do benzyny, dodatkowo w benzyniakach były dwa rodzaje pojemności zbiorników.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Silnik: M20B20
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez gofer » 27 lut 2008, o 23:20

a poczym poznac jaka jest pojemnosc zbiornika ? bo w moim 316 plywak znajduje sie zaraz obok pompy czyli po prawej stronie a w 335 pompa jest po prawej a plywak po lewej stronie poza tym w 316 plywak ma wtyczke na dwa bolce a w 335 ma kostke na z trzema wejsciami ?
gofer
Uczeń

Moje BMW: 325iA
Silnik: M20B25

Post numer:#4  Postprzez wrona » 1 mar 2008, o 03:09

benzynowe e30 po 87 roku (czyli te z pompą w zbiorniku) maja 2 !!!!!!!!!!! plywaki jeden po lewej drugi po prawej stronie zbiornika (ten po lewej - za kierowca pokazuje od max do mniej wiecej polowy drugi go uzupelnia plus pokazuje rezerwe , nie pytajcie mnie jak i dlaczego poprostu tak jest a wynika to z testow w miare dziewiczych 2 samochodow z niemiec )

pozdro
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie