[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[M50Bxx] Dławi się, przerywa, brakuje mocy.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Dławi się, przerywa, brakuje mocy.

Post numer:#1  Postprzez kamilsz202 » 5 gru 2014, o 00:31

Witam, Auto się dławi przy jeździe, pyka w dolot nie ma takiej mocy. lewego nie łapie powietrza bo sprawdzałem.
Lekarstwem na to jest reset kompa, (czyli odlaczenie klemy) lecz po paru km znów się to dzieje, dodam że pompka paliwa warczy głośno, ale to ma jakiś zwiazek z tym, ze jak zresetuje kompa to działa poprawnie wszystko przez 2, 5 a czasem i 10 km dobrze? (pompa dalej buczy jak buczała). I potem znów ten problem, odłączam kleme i znów jest ok...
No i jeszcze duużo pali ;/
kamilsz202

Re: Dławi się, przerywa, brakuje mocy.

Post numer:#2  Postprzez Skrzeku » 5 gru 2014, o 01:27

M50 ? Jak wali w dolot to podmien sobie od kogos cewki i zobacz ;) ktoras moze miec przebiecie
Skrzeku

Post numer:#3  Postprzez kamilsz202 » 26 gru 2014, o 14:40

Cewki ok.
kamilsz202

Post numer:#4  Postprzez dzikus09 » 28 gru 2014, o 15:09

może pompa siada, i podaje za mało paliwa..
dzikus09

Post numer:#5  Postprzez Krehu » 5 sty 2015, o 11:15

pompę to na pewno masz do wymiany jak ci hałasuje. a z ta nie równa praca to nie jest wina pompy, bo jak by była to by cały czas tak było nawet po odłączeniu klemy. a to się dzieje za jakiś czas wiec to musi być problem z czujnikiem jakimś. podejrzewam czujnik wału ci siada. jak masz możliwość ( jak się da) to pod kompa go podłącz.
Krehu

Post numer:#6  Postprzez kamilsz202 » 6 sty 2015, o 02:16

Zdjąłem dziś kolektor, podcisnienie było odpięte z kolektora, co idzie do regulatora cisnienia paliwa, oraz niesprawna sonda, no ale jest tak, że auto sie wql nie zbiera i przerywa, lepiej jedzie jak daje troszke gazu...
W srode zmienie sonde i zaloze kolektor no i zobaczymy, ale watpie zeby to tak strasznie pomoglo
kamilsz202

Post numer:#7  Postprzez nonsense » 6 sty 2015, o 02:19

sprawdź jeszcze przepływke. Miałem podobne objawy w m52 i cewkę podmieniłem, nie dało żadnego rezultatu, natomiast podmienienie przepływki dało już jakiś efekt. Tyle, że u mnie jeszcze do tych objawów występowało falowanie na wolnych.
nonsense

Post numer:#8  Postprzez kamilsz202 » 6 sty 2015, o 03:26

No wlasnie niby cos tam pokazywalo przeplywke, ale nie bylo mozliwosci sprawdzenia na tym interfejsie o co chodzi, znajomy co mi podpinal to mowil, ze nie ma uszkodzenia mechanicznego, ale cos jednak z nia jest, mowil ze zdarza sie tak nieraz przez uwalona sonde, bo sonda nic napiecia nie wysyłała.
kamilsz202

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie