[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[Mxx] Pompa paliwowa E30.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Pompa paliwowa E30.

Post numer:#1  Postprzez Misior » 27 lis 2014, o 03:24

Witam
Mam kilka pytań odnośnie pompy paliwowej w E30. Tak, przeszukałem forum i czytałem sporo postów na ten temat. Pompa w mojej E30 (M40B18, 1990) - montowana pod kanapą tylną - czasem normalnie działa (i to w miarę cicho), czasem w ogóle nie działa. W związku z tym pytania:
1. Kupiłem sam wkład pompy firmy QAP, bez filtra siatkowego - czy można dopasować stary?
2. W ori pompie przewody były lutowane, w nowym wkładzie są na nakrętki - czy dobre będzie dolutowanie kabli do końcówek oczkowych i zaciśnięcie tych końcówek nakrętkami które są na wkładzie?
3. Ori wkład pompy miał taką jakby piankową otulinę ("żeby pompce nie było zimno" :lol: ), nowy wkład jest szerszy i przez to otulina się rozdarła przy zakładaniu. Czy można zakładać bez tego pompę?

Sorry za lamerskie pytania, ale 1. raz w jakimkolwiek aucie wymieniam pompę. Dzięki za pomoc.
Misior

Re: Pompa paliwowa E30.

Post numer:#2  Postprzez Skrzeku » 27 lis 2014, o 18:14

Moze nie odpowiem na Twoje pytania bezposrednio ale nie polecam firmy QAP.. Jedna z najgorszych firm.. China totalna
Skrzeku

Post numer:#3  Postprzez michalmufc » 12 sty 2015, o 13:54

Mnie też prawdopodobnie czeka wymiana pompy i podpisuję się pod tymi pytaniami. Jeśli QAP odpada, jaką pompę najlepiej zamontować? Warto zainwestować w Boscha z allegro za 360 zł?
michalmufc

Post numer:#4  Postprzez rychoo » 12 sty 2015, o 20:41

mnie bosch kosztował ok 500, więc nie wiem czy na allegro to nie będzie jakaś podróba
rychoo

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie