[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

przerywanie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Stammek » 23 mar 2008, o 17:21

dokładnieczujnik halla czesto powoduje tekie "kaprysy"
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#17  Postprzez adi_ » 31 mar 2008, o 20:33

moze przetarta wiazka pod silnikiem? jak jest cieplej chodzi dobrze robi sie zimno i znowu :cen:, u mnie jednak ostatecznie sie okazała sie przyczyna dobry elektryk załatwił sprawe
adi_

Post numer:#18  Postprzez maaaad » 1 kwi 2008, o 00:08

seba80 napisał(a):czesc wszystkim mam problem i mysle ze ktos mi pomorze.pojechalem do marketu autko ladnie szlo po zakupach juz nie odpalil gdzie silnik byl cieply z holowalem bunie do domu i jak silnik byl zimny odpalil bez problemu co moze byc przyczyna bo az strach gdzies pojechac z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam

Sprawdź czujnik temperatury, ewentualnie jego połączenie.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Post numer:#19  Postprzez OpTo » 1 maja 2008, o 17:55

Dołącze sie do tematu jako że moje m20b20 zaczeło kaprysic na pb. Jechałem z Kalisza do Konina jako że byłem spóźniony to doś ostro deptałem babcie. Wszystko było ok do momentu kiedy silnik nie ostygł. Mianowicie jechałem na impreze otwarcia sezonu na lotnisko Budzisław Kościelny. Autko postało ok 2-3h po czym odpalam okazało sie ze pękł wąż od chodnicy pęknięcie małe na spokojnie skleiliśmy żeby dojechac do domu. Oprócz węża od chlodnicy zauważyliśmy z chlopakami ze zsunal sie wezyk doprowadzający paliwo do listwy wtryskowej poluzowałem opaskę naciągnąłem wężyk i jest ok paliwo nie cieknie.

Od tego momentu auto ma od czasu do czasu problem na benzynie chodzi jak traktor, kopci z rury - wnioskuje ze nie spala calego paliwa, Dodam że zalany jest Vpower Racing , Autko na gazie niema zadnych problemów idealnie trzyma ok 600obr dobrze sie wkreca na obroty ciągnie równo w całym zakresie. opisałem dosc wyczerpująco - tak mysle

Sam juz niewiem co moze jej byc , dolot dzis sprawdzony poniewaz robilem oslone do filtra, wszystko szczelne benzyny nie czuc
OpTo

Post numer:#20  Postprzez Remek » 27 maja 2008, o 01:31

seba80 napisał(a):czesc wszystkim mam problem i mysle ze ktos mi pomorze.pojechalem do marketu autko ladnie szlo po zakupach juz nie odpalil gdzie silnik byl cieply z holowalem bunie do domu i jak silnik byl zimny odpalil bez problemu co moze byc przyczyna bo az strach gdzies pojechac z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam

ja mialem identyczny problem ale w oplu omedze b fl, wina byl czujnik walu korbowego.
Remek

Post numer:#21  Postprzez maaaad » 28 maja 2008, o 20:47

Też mi ostatnio autko coś przerywać zaczęło, ale podczas jazdy właściwie - tak, jakby odcinkę łapało i troszkę zamulało przy depnięciu gazu. Na innym forum jeden kolega miał podobne objawy, które ustąpiły po wymianie filtra powietrza. Dziś wieczorem porządnie przeczyściłem filtr u siebie, zrobiłem później ok. 50 km; efekt - zero szarpnięć i zamulania. A jeszcze wczoraj to mi menda potrafiła zgasnąć nawet :/ Jutro po nowy filtr pędzę, może faktycznie to było to.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie