[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie mam iskry!!!

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Nie mam iskry!!!

Post numer:#1  Postprzez latino91 » 19 cze 2008, o 21:32

Witam wszystkich:) JAk już wspomniałem nie mam iskry :evil: Wymieniłem już czujnik hala, i sprawdziłem cewke- też to nic nie dało;] Mechanik mówił, że może to być też moduł zapłonowy, ale w silniku m40 go nie ma :jawdrop: MOże to być wina koputera?? Z góry dziękuje za pomoc
latino91

Post numer:#2  Postprzez muranos » 20 cze 2008, o 08:33

a może zostały zamienione wtyczki czujnika halla z impulsatorem i dlatego zonk
ktos tak miał tutaj niedawno.
nie wiem jak w m40 ale w m20 da sie taki błąd popełnić.
sprawdż
muranos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez miki » 20 cze 2008, o 11:00

latino cewke tez dobrze podmienic jest na druga bo u mnie jak padl czujnik polozenia walu to i cewka mimo ze byla sprawna poszla do wymiany i autko trybi a stara cewka jezdzi w innym... dziwne ale prawdziwe
miki

Post numer:#4  Postprzez latino91 » 20 cze 2008, o 22:34

muranos napisał(a):a może zostały zamienione wtyczki czujnika halla z impulsatorem i dlatego zonk
ktos tak miał tutaj niedawno.
nie wiem jak w m40 ale w m20 da sie taki błąd popełnić.
sprawdż

NIe zostały, bo sam zakładałem ten czujnik... a pozatym w m40 jest w ogóle impulsator??? Jak jest, to gdzie??
dzięki za rade :cool2:

[ Dodano: 20-06-2008, 22:40 ]
[quote="miki"]latino cewke tez dobrze podmienic jest na druga bo u mnie jak padl czujnik polozenia walu to i cewka mimo ze byla sprawna poszla do wymiany i autko trybi a stara cewka jezdzi w innym... dziwne ale prawdziwe[/qu
Miki ja zmieniałem cewke z innego auta i dalej nie było iskry...To mechanik powiedział, ze to jest napewno czujnik hala, a gdy go zmieniłem to było to samo :mad2: powiedział jeszcze, że z kabla idzie prąd, ale stały...to może być wina tego impulsatora??? i włąśnie nie wiem, czy on w ogóle jest w tym silniku :duh: Ale dzięki za rade :tun:
latino91

Post numer:#5  Postprzez matisik » 21 cze 2008, o 12:57

a kopułka? może masz styki brudne w kopułce, albo cos z palcem. W "sam naprawiam e30" jest napisane jak sprawdza sie palec i cewke. Może kable mają przebicie? w książce też pisze jak sie sprawdza kable.
matisik

Post numer:#6  Postprzez latino91 » 22 cze 2008, o 09:24

To razcej nie kopułka, bo jak przekręca się tylko kluczyk, to jest iskra, tak raz dygnie, a jak się juz kręci to nie ma :cen:
latino91

Post numer:#7  Postprzez matisik » 22 cze 2008, o 12:34

mimo to sprawdził bym palec, mój ojciec miał lekko pęknięty palec i czasami mu gasł. Chodził, chodził i zonk, nie chodzi. Następnego dnia znowu odpalał. Po prostu różnie bywa :) Obejrzyj dokładnie wszystkie elementy układu zapłonowego, będziesz przynajmniej pewien co jest cacy
matisik

Post numer:#8  Postprzez latino91 » 22 cze 2008, o 17:57

matisik napisał(a):mimo to sprawdził bym palec, mój ojciec miał lekko pęknięty palec i czasami mu gasł. Chodził, chodził i zonk, nie chodzi. Następnego dnia znowu odpalał. Po prostu różnie bywa :) Obejrzyj dokładnie wszystkie elementy układu zapłonowego, będziesz przynajmniej pewien co jest cacy

W sumie to dobry pomyśł, tylko, że mi nawet czasami niechodzi :D Ale sprawdze, jak znajde chwile...
latino91

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie