[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Bylem u gazownika

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Bylem u gazownika

Post numer:#1  Postprzez sylwek255 » 7 sie 2008, o 21:47

I stwierdził że mam lewe powietrze w dolocie lub padnięty parownik.a otóż tak gaśnie mi na gazie nie ma wolnych obrotów, na wyższych obrotach nie muli się i ma swoją moc.Na Pb długo kręci zanim odpali po postoju dłużej niż 10 minut, ale nie gaśnie na wolnych obrotach.Jadę do drugiego gazownika.Co może być?, co najpierw zrobić?

[ Dodano: 07-08-2008, 21:48 ]
silnik M40B18
sylwek255

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 8 sie 2008, o 00:39

Obadać dolot powietrza, czy na pewno jest szczelny. Jeśli tak, to podregulować wolne obroty na parowniku. Jeśli będzie to niemożliwe parownik do wymiany.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Szubu$ » 8 sie 2008, o 10:37

A ja sądzę ze to przepływomierz. U mnie była bardzo podobna sytuacja a na samym początku sprawdź bardzo dokładnie szczelność przewodów idących od przepływomierza do kolektora ssącego jeśli są całe to ja obstawiam na przepłeykę
Szubu$

Post numer:#4  Postprzez ZTJ » 8 sie 2008, o 11:32

Szubu$ napisał(a):A ja sądzę ze to przepływomierz. U mnie była bardzo podobna sytuacja a na samym początku sprawdź bardzo dokładnie szczelność przewodów idących od przepływomierza do kolektora ssącego jeśli są całe to ja obstawiam na przepłeykę

Problem w tym, że założyciel tematu na benzynie ma wolne obroty, a na gazie nie ma, a przy uszkodzonej przepływce jest dokładnie na odwrót.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez sylwek255 » 8 sie 2008, o 20:38

ZTJ napisał(a):Obadać dolot powietrza, czy na pewno jest szczelny. Jeśli tak, to podregulować wolne obroty na parowniku. Jeśli będzie to niemożliwe parownik do wymiany.
Dziś obadałem dolot powietrza i nigdzie nie stwierdziłem lewego powietrza,Właśnie gazownik kręcił tam na parowniku i nic ciąglę tak samo było nic się nie zmieniało.
ZTJ napisał(a):Problem w tym, że założyciel tematu na benzynie ma wolne obroty, a na gazie nie ma, a przy uszkodzonej przepływce jest dokładnie na odwrót.
Przepływka dobra bo jak odłończę to na benzynie zaczynają być nie równe obroty

[ Dodano: 10-08-2008, 10:09 ]
sylwek255 napisał(a):Właśnie gazownik kręcił tam na parowniku i nic ciąglę tak samo było nic się nie zmieniało.
Wczoraj posiedziałem jeszcze przy parowniku i się udało :D są już wolne obroty na gazie :D
Ten gazownik co byłem u niego to nie wiem czy chciał aby auto zostawić aby mógł więcej kasy zgarnąć czy się nie zna. A był to sam szef właściciel tej gazowni.
sylwek255

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie