[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

paliwo cofa sie do baku po zgaszeniu silnika

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

paliwo cofa sie do baku po zgaszeniu silnika

Post numer:#1  Postprzez kwikuto » 24 wrz 2008, o 22:31

witam
mam mega problem i nie umiem znalesc nic na ten temat na forum... mam problem z paliwem to znaczy... samochód odpala, jezdzi bardzo dobrze ale jak zgasze silnik i nie odpalam go przez jakis czas (wystarczy 30 minut) to paliwo z silnika cofa mi sie do baku i zeby odpalic musze dłużej trzymac go na rozruszniku az zassie paliwo i odpala... :( ma ktoś jakies sugestie co to moze byc? podejżewam ze jakiś zawór jednokierunkowy padł lub pompa paliwa... prosze o informacje pozdrawiam
kwikuto

Re: paliwo cofa sie do baku po zgaszeniu silnika

Post numer:#2  Postprzez Waski » 24 wrz 2008, o 22:36

kwikuto napisał(a): i zeby odpalic musze dłużej trzymac go na rozruszniku az zassie paliwo i odpala... :(
tzn ile czasu go kręcisz
parę razy mi się zdarzyło wyłączyć pompę paliwa i zastawić silnik tak aby sam zgasł i wypalił paliwo ale po włączeniu pompy i ponownym odpaleniu szybko odpala
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez kwikuto » 24 wrz 2008, o 22:42

wiesz co krece go około 5 do 10 sekund a zbliza sie zima i pewnie akumulator mi padnie jak go tak bede kręcił :/
kwikuto

Post numer:#4  Postprzez Waski » 24 wrz 2008, o 22:49

kwikuto napisał(a):wiesz co krece go około 5 do 10 sekund a zbliza sie zima i pewnie akumulator mi padnie jak go tak bede kręcił :/

to trochę za długo
ale niech się inni wypowiedzą
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#5  Postprzez kwikuto » 24 wrz 2008, o 22:56

nie mam pojecia co to moze byc a widze ze jestes z Będzina ja jestem z Katowic... mam do ciebie pytanie... mozesz mi polecic jakiegos dobrego mechanika który zna sie na BMW i do ktorego mógł bym pojechac z moim problemem??
kwikuto

Post numer:#6  Postprzez orzel811 » 24 wrz 2008, o 22:57

mi ogółem ciężko jest powiedzieć dlaczego tak się dzieje mogę jedynie poradzić to co ja zrobiłem , a mianowicie na dojściu założyłem zawór zwrotny i to rozwiązało mój problem :)
orzel811

Post numer:#7  Postprzez kwikuto » 24 wrz 2008, o 23:09

hmm to tez miałes ten problem... tez tak mysle zrobic bedzie to chyba naj tańszym kosztem... puki co :( ile cie taki zawór kosztował?? :thu:
kwikuto

Post numer:#8  Postprzez bono20002 » 25 wrz 2008, o 12:05

Zaworek zwrotny albo padł ablo go brak wymień/dokup
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Silnik: M62B44
Kolejne BMW: 320i
Silnik: m20b20

Post numer:#9  Postprzez Jakub.j » 25 wrz 2008, o 12:56

orzel811 napisał(a):mi ogółem ciężko jest powiedzieć dlaczego tak się dzieje mogę jedynie poradzić to co ja zrobiłem , a mianowicie na dojściu założyłem zawór zwrotny i to rozwiązało mój problem :)
to najteprzy i najtanszy sposób ale z kąd wiesz ze to aliwo sie cofa?
ja to rozwiązałem inaczej... znajdz na ktotym bezpieczniku jest prąd po stacji i połącz z bezpiecznikiem od pompy (u mnie to jest 8 + 11 pompa) po przekreceniu na zapłon kluczyka włacza sie pompa, czekam chwilke i odpalam..
najpierw podłączyłem do 9+11 ale jak wyłączyłem zapłon silnik dalej chodził :thu:

miała to byc prowizorka ale tak jezdze juz z miesiąc
Jakub.j

Post numer:#10  Postprzez Waski » 25 wrz 2008, o 16:45

kwikuto napisał(a):nie mam pojecia co to moze byc a widze ze jestes z Będzina ja jestem z Katowic... mam do ciebie pytanie... mozesz mi polecic jakiegos dobrego mechanika który zna sie na BMW i do ktorego mógł bym pojechac z moim problemem??
szczerze to nie jestem w stanie ci polecić nikogo bo nie oddaje auta do warsztatu wszystko sam naprawiam o ile potrafię a jak nie to proszę o pomoc rade :)

Waski
Profesor

Post numer:#11  Postprzez kwikuto » 25 wrz 2008, o 20:18

dziękuje wam jakos postaram sie to rozwiazać... pozdrawiam :tun: