[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

szarpnie i obroty spadna do 0

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Marian » 11 sty 2008, o 00:49

u mnie tez cos podobnego ma miejsce musz trzymac auto na gazie bo inaczej zdechnie swiece nowe kable nowe filtry wszystkie nowe i dalej to samo
Marian

Post numer:#17  Postprzez malinosia » 11 sty 2008, o 09:33

Marian napisał(a):u mnie tez cos podobnego ma miejsce musz trzymac auto na gazie bo inaczej
zdechnie swiece nowe kable nowe filtry wszystkie nowe i dalej to samo

Juz prawdopodobnie wiemy co sie dzieje,pisalam to juz wczesniej,u mnie jest caly czas zly sygnal z komputera(sonda pokazuje od poczatku0,8.Podmienie komputer i sprawdzimy jaki efekt.Jak bedzie sukces-dam znac.
malinosia
malinosia
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez kaktus » 11 sty 2008, o 12:05

ja mialem podobny efekt!!! lipne paliwo,gaz itp zmienilem stacje i luzik
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#19  Postprzez malinosia » 11 sty 2008, o 12:18

kaktus napisał(a):ja mialem podobny efekt!!! lipne paliwo,gaz itp zmienilem stacje i luzik

Z jakiej na jaka?
malinosia
malinosia
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#20  Postprzez Marian » 12 sty 2008, o 07:57

w moim przypadku to nic nie zmienia dalej jest tak samo
Marian

szarpie i spadaja obroty

Post numer:#21  Postprzez malinosia » 12 sty 2008, o 12:49

No to pragne dodac,ze podmianka komputera tez nic nie zmienila!Szukamy dalej...Ale nudno by bylo gdyby w tych naszych autkach wszystko dzialalo jak trzeba,nie? :D
malinosia
malinosia
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#22  Postprzez Marian » 13 sty 2008, o 03:32

ja wiem czy nudno:P jak by bylo u mnie wszystko ok to bym sie skupil na dopieszczaniu autka a tak trzeba robic:P
Marian

Post numer:#23  Postprzez malinosia » 13 sty 2008, o 20:31

Marian napisał(a):u mnie tez cos podobnego ma miejsce musz trzymac auto na gazie bo inaczej zdechnie swiece nowe kable nowe filtry wszystkie nowe i dalej to samo

A u mnie juz nie!Do dzis po zapaleniu na benzynie musialam trzymac gaz 1min bo zdychal bez znaczenia zimny czy cieply.A teraz odpalam i do przodu!!!Wiem ze naprawa dotyczyla przepustnicy.napisz czy masz te objawy zawsze i czy masz katalizator.Jak ktos zainteresowany, to zmusze meza do opisania- co tam wycudowal,ze jest OK.
Ostatnio edytowano 14 sty 2008, o 12:58 przez malinosia, łącznie edytowano 2 razy
malinosia
malinosia
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#24  Postprzez Marian » 13 sty 2008, o 21:35

nie mam katalizatora jest na 100% strumienica objawy mam zawsze

[ Dodano: 14-01-2008, 19:03 ]
dzisiaj wymienilem olej i przy okazji podkrecilem troszeczke linke:P i auto juz nie gasnie ale samo wchodzi na obroty na biegu jalowym tak jakbym popuszczal i dodawal gazu, spada do 800 a pozniej wskakuje na 1500 spada na 1000 wchodzi na 1200 i spada do 900 i tak w kolko
Marian

Post numer:#25  Postprzez OConnor » 15 sty 2008, o 10:43

malinosia napisał(a):Jak ktos zainteresowany, to zmusze meza do opisania- co tam wycudowal,ze jest OK.

bardzo bym prosił o szczegóły rozwiązania tego problemu przez pani męża :mrgreen:
OConnor

Post numer:#26  Postprzez sylwek255 » 28 lip 2008, o 12:41

I nastal problem a wiec.
bmw odpala dobrze ale gasnie z 10 sek po odpaleniu jak tylko troche sie rozgrzeje to chodzi dobrze,ale znowusz jak juz mocniej sie nagrzeje po przejechaniu 500 metrow gasnie nie chce chodzic na biegu jalowym obroty skacza do 1000 i spadaja i tak faluje az zgasnie.a jak juz dobrze sie rozgrzeje to odrazu gasnie. problem jest na BP i LPG.przepuszczam ze to przeplywka gdyz jak ja odloncze to dzieje sie tak samo jak z podlonczona.nie mam drugiej aby to sprawdzic.Wiec bedziee to przeplywka?

[ Dodano: 29-07-2008, 12:29 ]
I dziś sprawdziłem na pb. odłończyłem przepływomierz i silnik zaczął mocno falować po podłończeniu Przestawał i po chwili znowu zaczął falować to było na zimnym silniku na ciepłym nie mogę sprawdzić bo gaśnie od razu po puszczeniu gazu na Pb i LPG.
Co to może być???.R :cry:

[ Dodano: 30-07-2008, 12:56 ]
Dziś nie darowałem i znalazłem 1 przyczynę gaśnięcia silnika na zimnym i ciepłym.
Wyciągnełem przepływomierz i co sie okazało ze w środku coś lata, i latało kawałek (klapki) aluminiowej :duh: , myślę że to tylko ta jedyna przyczyna była gaśnięcia silnika :P .

Obrazek

[ Dodano: 30-07-2008, 13:34 ]
Jaką przyczyną mogła być ułamana ta klapka?
sylwek255

Post numer:#27  Postprzez jawor735 » 29 wrz 2008, o 20:25

Witam! Ja mam podobny problem ... auto na gazie chodzi dobrze ... na benzynie ... jest tak ze odpalam i od razu po odpaleniu wchodzi na obroty ok 800 , natepnie spada na okj 400 - 450 i nie reaguje w ogole na pedal gazu ... poprostu gasnie . Odpalam ponownie wkrecam na obroty i jade :) Okolo tydzien temu umylem sobie cala komore silnika i silnik i w tedy bylo tankowanie ... jak oceniacie co moze byc nie tak ?? slaba benzyna ??
jawor735

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie