[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pompa paliwa ? NIE TYPOWY PROBLEM !

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Pompa paliwa ? NIE TYPOWY PROBLEM !

Post numer:#1  Postprzez RobertBRTC » 7 paź 2008, o 19:44

Witam.
To mój pierwszy post :)
Kupiłem nie dawno swoją e30 316i (1.6 na wtrysku wielopunktowym 89 rok) i mam taki problemik.

Po pierwsze pompa paliwa po odpaleniu silnika bezustannie buczy, na zimnym silniku przez chwile jest w miare cicha ale po 15 minutach jazdy poprostu głośno wyje.
Wymieniłem starą pompę na nową i jest dalej to samo !? Nowa pompa pracuje jak stara tzn. buuuczy. (stara byla z bosha , nowa jest z czegoś mniej znanego)
Drugim objawem, bo podejrzewam że to ma ze sobą związek jest to że moja e30 nie kręci się do odcięcia paliwa tylko jak ją zakręce wyżej to dochodzi do pewnych obrotów i dostaje tak zwanego muła,zmula ją poprostu.
Doszedłem do wniosku że coś musi być zapchane w układzie paliwowym ? jakiś wężyk czy coś ? Może macie jakieś inne propozycje lub może ktoś miał taki problem ? Byłem u jednego mechanika ale nie podołał.Chyba będe musiał ją oddać do ludzi którzy zajmują się tylko BMW.

Pozdrawiam
RobertBRTC

Post numer:#2  Postprzez mleszko » 7 paź 2008, o 20:01

miałem boscha, buczała i padła. Kupiłem tanią nową pompę, tez buczy. Z tego co wiem, to wiele osób ma ten problem i tak już jest. Postaraj się mieć w zbiorniku więcej niż połowę baku, wtedy pompa dłużej pożyje.
Mocno buczy?
mleszko
Inżynier

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b20
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 545i
Nadwozie: Sedan
Silnik: N62B44
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez kwikuto » 7 paź 2008, o 20:03

witaj, ja tez mam problem z pompą paliwa ale troszke inny... widze ze jestes z katowic, tak jak ja i jedyne co ci moge poradzić to serwis gdzie robia tylko BMW. Na ulicy warszawskiej masz dobry warsztat (dokładniej obok skrzyżowania z os. Gwiazdy) jak nie kojazysz to pisz na PRV to ci wytłumacze. jutro rano oddaje tam moją bunie i tez bedą zaglądac do układu zasilania paliwem :)
:tun: pozdrawiam cie :tun:
kwikuto

Post numer:#4  Postprzez Griegu » 7 paź 2008, o 20:56

kwikuto dokładnie tak, jedź do serwisu bmw. Najlepsze rozwiązanie, powinni zrobić :mrgreen:
Griegu

Post numer:#5  Postprzez SpiderS » 7 paź 2008, o 22:13

Witam Was

tez mam problem jeżeli chodzi o zasilanie Pb.
Rano mi pali za 2-3 razem, jak jest ''święto'' to załapie za pierwszym, ale żeby wzorowo
reagował na gaz to musi postać na luzie jakieś 2 min, żeby się troszkę zagrzał.

W moim przypadku nie wyje żadna pompa, podejrzewam zapieczone wtryski.

Też mnie czeka wizyta w warsztacie w kto o którym słyszałem i czytałem na forum same pozytywne opinie.
Obrazek
SpiderS
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Globi » 7 paź 2008, o 22:15

RobertBRTC, a sprawdzałeś filtr paliwa ?
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez RobertBRTC » 7 paź 2008, o 22:50

dziękuje za odpowiedzi wszystkim, tak filtr paliwa jest nowy.Jutro ją oddam do tego serwisu tylko pierw napisze do kolegi z Katowic na priv żeby droge wyjaśnij bo dziś tego nie umiałem znaleźć.

[ Dodano: 10-10-2008, 14:00 ]
Witajcie ponownie
Problem rozwiązany na warsztacie zajmującym się BMW na ulicy w Warszawskiej w Katowicach.
Wymienili mi jakiś przewodzik i pompe wsadzili oryginalną z BMW. Problem buczącej pompy już rozwiązany.Co do tego że nie wkręca się na najwyższe obroty to do szlifu i polerki jest wałek z rynienkami.Nie długo oddam go do zrobienia.
Dzieki i pozdrawiam
RobertBRTC

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie