Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Łapa napisał(a):zygi1066 napisał(a):ja chyba tez mam ten problem bo cholernie wali paliwem zawsze, moze to brak katalizatora?
ja bym stawiał na silnik krokowy u mnie to była przyczyna niespalonej w pełni dawki benzyny
podepne sie do tematu mianowiciee umnie tez czuc paliwkiem podczas jazdy a dokladniej jak dam dobrze w kocioł . spr nigdzie zadnych wyciekow itp wszedzie sucho ale okazalo sie ze do mojego M20B20 jest wsadzona glowica z B25
i jak startuje z miejsca to potrafi poszarpac chyba ze dam tak ok 1100 obr MOJE pytanie czy ten zapach paliwka to przez ta glowice i czy niezajezdze silnika na takiej glowicysowa napisał(a):witampodepne sie do tematu mianowiciee umnie tez czuc paliwkiem podczas jazdy a dokladniej jak dam dobrze w kocioł . spr nigdzie zadnych wyciekow itp wszedzie sucho ale okazalo sie ze do mojego M20B20 jest wsadzona glowica z B25
i jak startuje z miejsca to potrafi poszarpac chyba ze dam tak ok 1100 obr MOJE pytanie czy ten zapach paliwka to przez ta glowice i czy niezajezdze silnika na takiej glowicy
Powrót do Układ paliwowy & Spalanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość