[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przerywanie na 4300obr/min

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Przerywanie na 4300obr/min

Post numer:#1  Postprzez Shogo318is » 20 paź 2008, o 14:06

Panowie mam taki problem. Jadąc na ciepłym silniku (na zimnym nie wiem nie kręcę go tak) silnik osiąga obroty jakoś 4300 i zaczyna przerywać. Mówię o spokojnym dodawaniu gazu albo trzymaniu go na tych obrotach. Tak jakby nie dostawał paliwa. Jak robie pedał w podłogę to nic sie nie dzieje jest to nie odczuwalne tylko przy trzymaniu go na obrotach właśnie. Silnik to m42. Czy to może być wina pompy paliwa że dogorywa??? Dodam jeszcze że jak odpalam letni silnik jak postoi chile tak z 20min to muszę go przygazywać bo mu obroty spadają tak jakby sie dusił przegazuje 2razy i przechodzi ale to może być wina krokowego nie na pewno ale może.

Dodam jeszcze co do przerywania na 4k obrotów że przepływka ok, kable rezystancje mają wzorcowe, świece ok, cewek nie sprawdzałem bo nie wiem jak, a wtryski wymieniałem na takie od m40 bo są takie same ale miałem dziwny obiaw bo na ekonomizerze pokazywał mi że pali 2litry więcej na każdym biegu i prędkości w porównaniu do starych więc zmieniłem znowu na org.

Czekam na propozycje czy to może być pompa paliwa??? I jak można ją ewentualnie sprawdzić.

Pozdrawiam
Shogo318is
Student

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M44B19
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#2  Postprzez matisik » 20 paź 2008, o 14:46

jak by to była pompa paliwa to by przerywał nie tylko na tych obrotach i by przerywał bardziej jak byś wciskał do dechy
matisik

Post numer:#3  Postprzez Shogo318is » 21 paź 2008, o 21:57

To teraz inne pytanie może być to wina cewek bo zauważyłem że chyba coś było przy nich kombinowane. Jak można sprawdzić ich sprawność??? Zmierzyć rezystancje albo coś??? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
318is BD Breyton
Shogo318is
Student

Post numer:#4  Postprzez alexil » 23 paź 2008, o 09:45

Czujnik położenia wału. Miałem identyczne objawy w m20. Przewód czujnika ocierał o kółko pompy wody i przestawał łączyć. Naprawiłem usterkę i od tamtej pory cisza.

Pozdrawiam
alexil
Uczeń

Moje BMW: 340
Nadwozie: Sedan
Silnik: M60B40

Post numer:#5  Postprzez Shogo318is » 23 paź 2008, o 15:08

Tego nie brałem pod uwagę. W sumie to nie wiem jak mogę sobie nawet ten czujnik sprawdzić tak szczerze mówiąc. Ale mam rozumieć że chodzi o czujnik położenia wału, a nie wałka rozrządu tak??? Czy jest jakiś domowy sposób żeby go sprawdzić??? Zmierzyć rezystancje wykręcić sprawdzić czy nie jest przetarty albo coś???

[ Dodano: 26-10-2008, 18:51 ]
Panowie nikt nie potrafi pomóc???
318is BD Breyton
Shogo318is
Student

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie