[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pompa paliwa od 1.6 lub 1.8 pasuje do 2.0

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Pompa paliwa od 1.6 lub 1.8 pasuje do 2.0

Post numer:#1  Postprzez marcin.steven » 28 sty 2009, o 21:42

Prawdopodobnie siadła mi pompa bo paliwo miałem naprawdę zasyfione(mam nadzieję że da sie wyczyścić) ale jeśli nie to czy pompa od 1.6 lub 1.8 będzie pasowała? pytam bo na pobliskim szrcie stoi taka e30 i twierdzą że tam był 1.6 albo 1.8
marcin.steven

Post numer:#2  Postprzez mateuszczarn » 28 sty 2009, o 22:37

nie wiem czy do m20 nie potrzebujesz innej pompy bo chyba powinno podawać więcej paliwa
mateuszczarn

Post numer:#3  Postprzez matisik » 28 sty 2009, o 22:53

1,6 czy 2,5 to te same pompy paliwa, może być, jedyna różnica to chyba tylko touringi bo miały większe baki ale nie jestem pewien czy na pewno pompy były inne
matisik

Post numer:#4  Postprzez Blazej0909 » 20 lut 2009, o 08:37

matisik napisał(a):1,6 czy 2,5 to te same pompy paliwa, może być, jedyna różnica to chyba tylko touringi bo miały większe baki ale nie jestem pewien czy na pewno pompy były inne

Ja kupiłem pompę tylko powiedzieli że ma trochę inne doładowanie bo na 3.2bara i miała mniejszy smok(tzn. tą siatkę na końcu pompy) czy to może być powód że samochód czasami nie chce zapalić a paliwo jest??? ostatnio mniałem przypadek że paliwo było dojeżdzam do stacji paliwowej gaszę samochód po chwili chcę odpalić i nic :( podepchałem samochód pod dystrybutor wlałem paliwo i zapaliła a wcześniej jak jechałem nie przerywała ani nic czyli paliwo było. Bo wszystko się zaczeło od wyjazdu do łodzi w trasie padła mi pompa i od tamtej pory mam problem a żeby tego było mało to wskaźnik od paliwa stoi przed 20 :oops:
Blazej0909
Stażysta

Moje BMW: 325is
Nadwozie: Touring
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#5  Postprzez kamill » 24 lut 2009, o 20:35

pompa napewno jest inna miałem taki przypadek dziś ze swoją2.0 pompa była od 1.6 zapalić zapaliła ale ciężko i po chwili zgasła nawet ie można było gazu dodać bo zgasła poprostu za małe ciśnienie robi a założyłem od 2.0 i chodzi elegancko więc raczej nie bawcie się w pompki od 1.6 bo 6garów potrzebuje trochę więcej.;)
kamill
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Globi » 25 lut 2009, o 12:04

http://bmw-e30.pl/search.php?search_id= ... 5&start=70 było kwadrylion razy o tym :mad2: :mad2: :mad2: trzeba tylko poszukać ! :search: :search: :search:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie