[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

323i po zimowym postoju nie chce zapalić

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

323i po zimowym postoju nie chce zapalić

Post numer:#1  Postprzez Fisch » 15 mar 2009, o 19:07

Moja e30 stała całą zimę teraz mam problemy z zapaleniem, na dzieńdobry wymieniłem pompę paliwa, bo i tak miałem to zrobić, poprzednio siedziała z e34 z regulatorem ciśnienia i była na wykończeniu z powodu złego zamontowania. Tak więc siedzi nowa pompka z koszykiem, problemy nie znikneły. Aku nowy i kręci jak szalony,ale mam wrażenie jakby auto nie dostawało paliwa, obwiniam filtr, gdyż poprzednia pompka ciągneła paliwo bez sitka :mad2: mam tylko problem z dostaniem się do niego. Słyszałem, że zwierając na stałe przekaźnik pompy paliwa można sprawdzić ile paliwa pompuje i na tej podstawie ustalić czy filtr czy szukać dalej. Nie wiem tylko który przewód zdjąć i włożyć do słoika żeby sprawdzić wydajność układu za filtrem. Chodzi mi tu o przewody w komorze silnika, gdyż jak pisałem do filtra bez kanału nie dojdę.
Fisch
Student

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B23
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez Escobar » 15 mar 2009, o 19:31

Nr. 12 w tym linku to zasilanie listwy wtryskowej http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 przewód powrotny jest zawsze za regulatorem ciśnienia paliwa także w ten sposób dojdziesz najprędzej bo w przypadku auta po swapie różnie może byc .
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Fisch » 15 mar 2009, o 20:30

Ten gruby przewód od regulatora w strone puszki filtra powietrza to powrotny, mam jego do słoika i sprawdzić?
Fisch
Student

Post numer:#4  Postprzez Escobar » 15 mar 2009, o 20:44

Możesz przewód nr.15 włożyc do naczynia zrobic zworkę na przekażniku i wtedy zobaczysz czy dochodzi paliwo do listwy i czy regulator zrzuca nadmiar ,jeśli zależy Ci na sprawdzeniu samego zasilania listwy to do naczynia włóż nr.12 i zrób zworkę.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez kierownik » 15 mar 2009, o 21:53

kolego a iskre masz?
kierownik
Student

Moje BMW: 318i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M10B18

Post numer:#6  Postprzez Fisch » 15 mar 2009, o 22:47

Ta 15 to będzie zwrotny, ten grubszy od regulatora tak? Co do iskry to szczerze nie sprawdzałem od razu posatwiłem na ukł. paliwowy, natomiast wykręciłem dwie świece żeby sprawdzić czy po dłuższym kręceniu nie są zalane; były suche i właściwie to ledwo wyczułem benzynę.
Fisch
Student

Post numer:#7  Postprzez luzi » 16 mar 2009, o 02:08

W moim b20 miałem podobny problem,pompa sprawna paliwo do listwy dochodziło, iskra była, nie palił. Przyczyna: urwany kabelek w wtyczce idącej do listwy. W b20 znajduje się przy bloku poniżej przepustnicy. Niestety nie znam b23 i nie wiem czy u Ciebie jest coś takiego,jeśli tak to sprawdź.
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie