[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z benzyną

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Maarian » 13 paź 2007, o 17:11

Jak otworzysz maske, to te przewody sa jakby na samej gorze silnika miedzy linką gazu a podszybiem.... one sa obejmami metalowymi zacisniete (przewod gumowy na rurce metalowej) Ja mam silnik m40 i sa one pod tymi cylindrami? tymi na samej gorze silnika, tej pokrywie. Nie wiem jak to nazwac- srednio sie znam- to sa chyba cylindry albo pokrywa cylindrow. :oops:
Maarian

Post numer:#17  Postprzez ZTJ » 13 paź 2007, o 18:22

Jeśli coś ci się poluzowało w M42 przy wtryskach, to niestety będziesz musiał zdjąc kolektor dolotowy.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez Chalski » 15 paź 2007, o 09:27

Jakoś nie przypuszczam żeby to było przy samym silniku, np na listwie paliwowej.
Stawiał bym na jakieś złącze lub rurke metalową przy zbiorniku - jakotaki dostęp po zdjęciu kanapy (poprostu trzeba ją wyrwać do góry) pod czarnym deklem po prawej stronie.
Jesli jest wyciek z przewodu zasilającego lub powrotnego to paliwo będzie ciekło tylko na włączonym silniku (wtedy chodzi pompa paliwa)

Kolejne złącza są od spodu po drugiej stronie samochodu - lewa strona przed tylnim kołem pod podłogą.

W dalszym ciągu stawiam na nieszczelność przewodów lub złącz od góry zbiornika - dostęp pod kanapą.
Chalski

Post numer:#19  Postprzez HOPER21 » 30 paź 2007, o 21:10

tak jak koledzy piszą sprawdź węże lyb listwe wtryskiwaczy tam też potrafi lecieć i szybko paruje.
HOPER21

Post numer:#20  Postprzez algrab » 10 sty 2008, o 02:52

U mnie sie chyba kapie na wejsciu na bak, bylem pod spodem to opaska na wężu od wlewu paliwa jest zaciśnięta mocno, a jednak leci np jak sie zatankuje 30 L lub do pełna.

I teraz co robić? Taki waz w ogole idzie gdzieś dostać? Czy od razu bak wymieniać bo króciec przerdzewiały??
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#21  Postprzez Knox325 » 10 sty 2008, o 11:28

Trzeba odpalić auto i z otwartym źródłem ognia szukać usterki :jum: a tak na poważnie to w mojej kiedyś po katandze na placyku zaczęło mocno "pachnieć" benzyną. Pytam kumpla czy też to czuje a on że to norma po katowaniu...chyba w ładzie mówię.Wycieku nie było widać za bardzo ale po odpaleniu się ujawnił w okolicach filtra z tyłu pod progiem. Ostatecznie okazało się że krótki wężyk prowadzący wachę od baku do filtra był mooocno sparciały i to zniego leciało. Radzę posprawdzać wszelkie połączenia wężyków gumowych z rurkami metalowymi.
Bavarian Motor Works
Knox325
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#22  Postprzez piratez » 10 sty 2008, o 18:10

sprwadz jeszcze wtryskiwacze
da sie je zobaczyc bez zdejmowania kolektora(przynajmniej w m40)
jak zobaczysz ze ktorys jest obrzygany to na bank do wymiany
piratez

Post numer:#23  Postprzez algrab » 12 sty 2008, o 03:31

niestety u mnie diagnoza wymiana baku, rozszczelniony na wejsciu
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#24  Postprzez Probolone » 11 kwi 2009, o 21:38

Powiedzcie mi jak wygląda wymiana przewodów paliwowych ( przewodu od pompy i przewodu odpływowego z regulatora ciśnienia - ten ostatni jest zapchany) Ile czasu zajmie wymiana? Jeszcze nie miałem możliwości wjechania na kanał, a chciałem się dowiedzieć jak jest z dostępem do nich? jakiej są długości??
Probolone

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie