[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

PROBLEMY Z UKŁADEM PALIWOWYM

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#31  Postprzez michaś » 21 lut 2009, o 10:05

nie no mówiłem ze pompa jest po wymianie i furczy elegancko. wszystkie odmy i podcieśnienia są git, dolot też jest git. dziwna akcja bo smierdzi wchą jakby ją zalewało, ale ma problem z wkrecaniem sie, jak sie jej depnie to wogle nie wkręca sie trzeba bardzo delikatnie i powoli wciska pedał zeby obroty wzrastały :( :( :( :(
michaś

Post numer:#32  Postprzez Jakub.j » 21 lut 2009, o 11:00

michaś napisał(a):ma problem z wkrecaniem sie, jak sie jej depnie to wogle nie wkręca sie trzeba bardzo delikatnie i powoli wciska pedał zeby obroty wzrastały
ja tak mam jak odłącze przepływomierz
Jakub.j

Post numer:#33  Postprzez michaś » 25 lut 2009, o 22:19

sieeema. troche mnie nie było ale zaowocowało to rozwiązaniem problemu( rozwiązanie w trakcie). a wiec okazało sie że pompa wewnętrzna nie podaje odpowiedniego ciśnienia, dołożyłem zewnętrzną pompe i podaje paliwko jak sie masz Wojtuś. jutro ogarniam kablownie całą i elegancko pompe zeby była swoim miejscu i powinno być po problemie.
m50 na dwuch pompach- prawie jak v8 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
TU PYTANIE DO MODÓW: czy da rade i według was jest sens zmienic tytuł tematu na np: problemu z ukł paliwowym?? zeby stał sie ogolnym dla tych co mają m10, m40, m20,....
michaś

Post numer:#34  Postprzez Probolone » 11 kwi 2009, o 12:42

Podepnę się pod temat, u mnie autko też kulawo chodzi na paliwie, zalewa się kopci jak diesel na czarno jak przycisne, czasami na niebieskawo :cho: , a na gazie jest ok, równiutka praca, czyste opary z wydechu. Moje pytanie do Was brzmi - czemu na paliwie pali olej (niebieskawe obłoki) a na gazie nie?? Dodam że poprzedni właściciel robił niesamowite kombinacje np. nie mam podłączonej lambdy, choć kostka sobie wisi (wydech jest bez miejsca na lambde).
Probolone

Post numer:#35  Postprzez michaś » 12 kwi 2009, o 01:23

dziwne dymki z wydechu mogą byc powodem właśnie braku lambdy. na banzynie bez sondy pownien ci sporo palic i nie równo chodzic. wspawać jakiś kawałek z miejscen na sonde i ją podłączyć.
mi dzisiaj właśnie znowu padła pompa wewnętrzna( ta w baku) jak wiecie wcześniej mialem ten sam problem. wcześniej też padła mi pompa w baku, kupiłem uzywke z 325 kombi, założyłem i znowu piardła. najgorsze jest to że ta wewnętrzna pada w pozycji zamknietej i zewnętrzna(ta przy progu) niema jak pociągnąć paliwa. na tej zewnętrznej niechce sie kręcić do konca niewiem czemu, wydaje mi sie ze powinna.
pomocy :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
michaś

Post numer:#36  Postprzez Escobar » 12 kwi 2009, o 08:19

Michaś zrezygnuj z zewnętrznej zostań przy tej w zbiorniku bo niepotrzebnie przepompowuje przez tę drugą.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie