[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pompa paliwa siada?

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Pompa paliwa siada?

Post numer:#1  Postprzez marpusz » 25 sie 2008, o 12:52

Witam
druga sprawa - auto cięzko odpala, czasem trzeba przytrzymać 3-5sek kluczyk ale zapala zawsze po chwili... przy jeździe na benzynie na zimnym silniku jak wrzucam np dwójke auto muli troche na początku i po chwili dopiero łapie i ciągnie obroty... na luzie to samo powinno być 800-900 obrotów a na zimnym silniku na benzynie silnik trzęsie szarpie i prawie gaśnie spadając do 200-300(!) obrotów. po przełączeniu na LPG nawet na zimnym silniku jest wszystko ok od razu wraca na swoje 900obr i chodzi dobrze więc tak się zastanawiam czy to nie będzie coś z pompką paliwa? bo wygląda jakby działała tak średnio i słabo dawała sobie rade z pompowaniem paliwa? pomoze ktos? mial ktoś jedną z powyzszych sytuacji?? pozdrawiam :kie:

kłania sie regulamin forum, jeden problem = jedno pytanie
Ostatnio edytowano 25 sie 2008, o 16:02 przez marpusz, łącznie edytowano 1 raz
marpusz

Post numer:#2  Postprzez max325 » 25 sie 2008, o 14:34

A przeplywomiez kolega ma dobry???
Nigdy nie jedź szybciej.. niż twój Anioł Stróż potrafi latać..
max325
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez abrover » 25 sie 2008, o 15:29

Jak długo kręci to wg mnie pompa w ogóle nie działa wtedy i próbuje odpalić na LPG, zależy od centralki. U mnie już pompa padła, i teraz odpalam na LPG i z rana muszę kręcić kilka sekund aż odpali.
abrover

Post numer:#4  Postprzez matisik » 25 sie 2008, o 16:45

ja mam pompe padniętą, nie trzyma ciśnienia jak odpalam na PB, tzn że odpale, silnik dostanie 500obr/min i zgaśnie. Jeżeli odpale i pochodzi chwile na jałowym to też potrafi zgasnąć. Na LPG nie ma problemów
matisik

Post numer:#5  Postprzez abrover » 25 sie 2008, o 16:58

U mnie czasami pompa oddaje ostatnie oddechy w taki sposób że czasami przy odpalaniu załapie i zakręci dosłownie ze dwa razy wałem i zgaśnie i potem odpalanko na LPG. To czeka każdego kto ma LPG i pada mu pompa :)
abrover

Post numer:#6  Postprzez Waski » 25 sie 2008, o 17:24

abrover napisał(a): To czeka każdego kto ma LPG i pada mu pompa :)

to fakt jak się nie dba i ma rezerwę w baku non stop to pada bo nie ma smarowania :D
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#7  Postprzez abrover » 25 sie 2008, o 17:34

Dokładnie, najpierw po prostu syczy, potem jak jej paliwa zabraknie znowu to może wyć, potem już zaczyna za słabo cisnąć wache, a potem już umiera i czasami jeszcze porusza oskrzelami :D
abrover

Post numer:#8  Postprzez marpusz » 26 sie 2008, o 21:08

dziś sprawdzałem na zimnym silniczku i jest tak samo, a po przejściu na gaz od razu łapie obroty i śmiga. Nawet sprawdzałem przełączając z gazu na benzyne na zimnym i spada momentalnie na 300obr i nawet wciśnięcie gazu na maxa nie daje mu więcej jak 1000obr :( co dziwne na ciepłym silniku śmiga na benzynie gładko i sprawinie jak na gazie... temperatura silnika ma jakiś wpływ na pompe czy to nie pompa?? :jawdrop:
marpusz

Post numer:#9  Postprzez Menl » 26 sie 2008, o 22:16

marpusz, powiem ci ze mam to samo rano w e34 m50 z tym ze mi nie gasnie do zera.obroty trzymaja na 600-700 i delikatnie telepie na pb.jak sie przelaczy na gaz to smiga idealnie.
ciekaw jestem odpowiedzi na forum. na innych forach obstawiali slabe cisnienie paliwa, brudny filtr paliwa i wlasnie ta pompe paliwa.
narazie jakos daje rade ale pewnie niedlugo cos padnie 8)
Menl

Post numer:#10  Postprzez Waski » 26 sie 2008, o 22:19

marpusz napisał(a):dziś sprawdzałem na zimnym silniczku i jest tak samo, a po przejściu na gaz od razu łapie obroty i śmiga. Nawet sprawdzałem przełączając z gazu na benzyne na zimnym i spada momentalnie na 300obr i nawet wciśnięcie gazu na maxa nie daje mu więcej jak 1000obr :( co dziwne na ciepłym silniku śmiga na benzynie gładko i sprawinie jak na gazie... temperatura silnika ma jakiś wpływ na pompę czy to nie pompa?? :jawdrop:

sprawdź najpierw czy masz dobrą przepływke odpal silnik i wyjmij wtyczkę z niej jak ci silnik nie zacznie wariować to jest sprawna potem możesz szukać innych przyczyn

[ Dodano: 26-08-2008, 22:24 ]
Menel napisał(a):marpusz, powiem ci ze mam to samo rano w e34 m50 z tym ze mi nie gasnie do zera.obroty trzymaja na 600-700 i delikatnie telepie na pb.jak sie przelaczy na gaz to smiga idealnie.
ciekaw jestem odpowiedzi na forum. na innych forach obstawiali slabe cisnienie paliwa, brudny filtr paliwa i wlasnie ta pompe paliwa.

mnie na gazie smiga super czasem zafaluje a jak odpalam auto i jade na pb to czasem po odpaleniu nie chce wejsc w obroty dusi sie itp a pompe mam nową i nie jest ona z alledrogo
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#11  Postprzez Antonio » 27 sie 2008, o 00:23

Menel napisał(a):marpusz, powiem ci ze mam to samo rano w e34 m50 z tym ze mi nie gasnie do zera.obroty trzymaja na 600-700 i delikatnie telepie na pb.jak sie przelaczy na gaz to smiga idealnie.

U mnie to samo, tyle ze nowa pompa paliwa i nowy filtr, z ta roznica ze u mnie jak dodam gazu to potem silnik gasnie i wtedy musze przez chwile przytrzymywac na obrotach zeby chodzil, ja obstawiam czujnik temperatury, jak wymienie i nie pomoze to juz nie wiem gdzie szukac.
Antonio

Post numer:#12  Postprzez Menl » 27 sie 2008, o 11:23

Antonio napisał(a):

U mnie to samo, tyle ze nowa pompa paliwa i nowy filtr, z ta roznica ze u mnie jak dodam gazu to potem silnik gasnie i wtedy musze przez chwile przytrzymywac na obrotach zeby chodzil, ja obstawiam czujnik temperatury, jak wymienie i nie pomoze to juz nie wiem gdzie szukac.

no to mnie dobiles tym :roll:
ja wymienilem czujnik ECU , ten z glowicy pod kolektorem i nadal nic.
Menl

Post numer:#13  Postprzez marpusz » 27 sie 2008, o 16:14

czyli w sumie nikt nie wie co to moze byc :( bo kupować nową pompe bez potrzeby to bez sensu... a jeszcze jak pojade do mechanika to mi bedą wszystko po kolei chcieli wymieniać i skasują za naprawe ze :cen: : :jawdrop: :duh: :nienie:
marpusz

Post numer:#14  Postprzez Antonio » 28 sie 2008, o 07:26

Porzadny warsztat powienien miec cisnieniomierz to sprawdzania cisnienia paliwa, takim oto sposobem mozesz sprawdzic pompke.
Antonio

Post numer:#15  Postprzez maaaad » 28 sie 2008, o 08:15

Regulator ciśnienia paliwa spróbuj podmienić.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie