M40B18 + sekwencja (jedno i drugie w przeciętnej kondycji) Touring, miasto średnio 11-12lpg całkiem dynamicznie jeżdżąc, trasa zazwyczaj około 9-10, ostatnio nowy rekord 8,5l gazu na 100, a jazda była dynamiczna redukcje, hamowania, ogólnie bez zamulania. Jadąc na trasie da się spokojnie zejść poniżej 8l lpg.
Benzyny nigdy nie udało mi się zmierzyć, ale o ile pali jej ok 20% mniej niż gazu, spalanie katalogowe jest jak najbardziej realne.
PS: Piszę tutaj bo to chyba ma wpływ na spalanie. Wersje bez kata spalały mniej, z tego co wiem różniły się tylko kompem i fizycznym istnieniem katalizatora, czy ktoś robił może test spalania zmieniając komputer z wersji z katem na taką bez niej? Mówię tu o osobach oczywiście które katalizatora już nie mają. Z tego co wiem po zmianie pomimo braku kata spaliny powinny być ok na badaniach, więc z pewnością na mieszankę jakiś wpływ to ma. Co o tym sądzicie panowie i panie?
Ceny nie są wysokie i sam chętnie podjąłbym się takiego eksperymentu, ale niestety nie wiem jak odróżnić które są do której wersji.