[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

przerywanie m40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez spec-ldz » 26 cze 2010, o 10:09

wymieniłem przepływke, ale bez poprawy... jest coraz gorzej. wczoraj na caly dzien odpiałem silniczek krokowy.. obroty niskie troche kulaly wiec podkrecilem je linka od gazu i było w miare... ale za to spalanie 15/100km jak na m40 troche za duzo.. zauwazylem juz pewne zaleznosci.. z podpietym krokowcem jak jezdze bardzo spokojnie czasem uda sie przejechac pare km i jest ok, za kazdym jednak razem jak sie ja depnie to potem obroty skacza (same)pod 2-3tys, jak sie doda gaz to zaczyna przerywac, jakby uparcie wciskac ten gaz to ostatecnie gasnie i juz nie chce zapalic(smierdzi benzyna wiec sadze ze ja zalewa wtedy)
powiedzcie mi jakie objawy moze powodowac uszkodzony silniczek krokowy? bo ja juz nie mam sily....
Albo bokiem albo wcale!
spec-ldz
Student

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#17  Postprzez SCOUT » 26 cze 2010, o 11:44

Poczytaj ten temat!
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=16559
U mnie pomogła wymiana przepływomierza powietrza.Pierwszy był od beemki mojej żony i nic nie pomogło choć jej chodziła super.Podłączenie przepływki od e36 rozwiązało problem.
SCOUT

Post numer:#18  Postprzez spec-ldz » 27 cze 2010, o 13:09

poczytalem ale moj problem jest nieco inny. zauwazyłem ze jezdzac jak dziadek spalanie jest w normie i nic sie nie dzieje. wystarczy wcisnac wiecej niz polowa gazu np na jedynce, na dwojce juz ja lapie zamula, zostawia chmure czarna za soba i pali niesamowicie duzo. jest jakis moze zaworek czy wezyk odpowiedzialny za cofanie paliwa do baku? bo mam wrazenie ze zamiast do baku leje mi sie do cylindrow...

[ Dodano: 04-07-2010, 01:25 ]
jakie objawy dawałby w najgorszym przypadku silniczek krokowy? auto jezdzi coraz gorzej :(
Albo bokiem albo wcale!
spec-ldz
Student

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie