[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M40 316i - smok ?

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez ZTJ » 3 mar 2007, o 02:36

siwy napisał(a):Tak tez jest...

Czyli silnik nie cyka i dokreca sie na trojce do odciecia (musisz to koniecznie sprawdzic!)?
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez hrex » 3 mar 2007, o 09:28

Powiem tak...spali lekko po miescie od 10-12 litrow..trasa ja wyciaglem kiedys 7l..jezdzac jak emeryt duzo mniejszego spalania nie osiagniesz wiec lepiej jezdzic powyzej 50 km/h he he...ogolnie m40 uwazany jest za najbardziej nieudany silnik bmw ale jezeli sie o niego dba to posluzy...dbaj o czeste wymiany oleju(byle nie mineral) paski i filtry to nie powinno byc niespodzianek :mrgreen:
hrex

Post numer:#18  Postprzez algrab » 4 mar 2007, o 04:48

O ile nie ma walnietej sondy lub cholera wie czego jeszcze (??) odpowiadajacego za spalanie, to bedzie palic tak jak mowia przedmowcy.
W przeciwnym razie 15l/100 obojetnie czy emeryt czy 5000 RPM na kazdym biegu.
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#19  Postprzez siwy » 4 mar 2007, o 18:32

No to zescie mnie pocieszyli :roll:
siwy

Post numer:#20  Postprzez jackx-36 » 4 mar 2007, o 20:16

My nie jestesmy od pocieszania :mrgreen: zastanów sie tylko dobrze przed podjeciem decyzji, bo żeby sie nie okazło że zawory klekoczą i jescze pare innych rzeczy (oczywiście to jest tylko czarny scenarjusz) a i ekonomiczny M40B16 to tez za bardzo nie jest. na pewno na dzień dobry to wszystkie płyny i rozrząd do wymiany a to już jest lekko licząc ok 500zł
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#21  Postprzez siwy » 4 mar 2007, o 21:11

jackx-36 napisał(a):My nie jestesmy od pocieszania :mrgreen: zastanów sie tylko dobrze przed podjeciem decyzji, bo żeby sie nie okazło że zawory klekoczą i jescze pare innych rzeczy (oczywiście to jest tylko czarny scenarjusz) a i ekonomiczny M40B16 to tez za bardzo nie jest. na pewno na dzień dobry to wszystkie płyny i rozrząd do wymiany a to już jest lekko licząc ok 500zł

No dobra panowie... kawa na lawe...
Jesli buszowaliscie kiedys po forum BKP to znacie na pewno lagadule - moda od E30... ale tez i Barta - moda od youngow i oldtimerow. To Bart ma wlasnie teraz te E30 w posiadaniu... i akurat o cokolwiek bym sie w tym przypadku nie martwil - samochody u niego maja lepiej jak "homosapiens"... przeraza mnie tylko spalanie.
siwy

Post numer:#22  Postprzez misHa » 4 mar 2007, o 22:14

Tak jak już było mówione. Zastanów się czy warto 1.6, a jak już stwierdzisz że chcesz 1.6 i masz sprawdzoną to bierz.
Nie zapomnij się pochwalić jak już coś zakupisz :)
misHa

Post numer:#23  Postprzez siwy » 4 mar 2007, o 22:48

misHa napisał(a):Tak jak już było mówione. Zastanów się czy warto 1.6, a jak już stwierdzisz że chcesz 1.6 i masz sprawdzoną to bierz. Nie zapomnij się pochwalić jak już coś zakupisz :)

Spox - pewniak. Musze wiedziec jak stoje finansowo - szykuje sie duza "przebudowa" w moim zyciu...
Zastanawiam sie jeszcze nad is-em od wroga... to chyba najlepszy kompromis miedzy spalaniem a moca w E30 - a moze sie myle :?
W ogole to wszystko troche bez sensu... zawsze sobie obiecalem, ze nigdy nie kupie czterocylindrowego BMW...a tu M40 albo is... :cen: bes sesu... :mad2:
Chociaz w kraju czeka na mnie E36 320i coupe... mimo, ze na M-pakiecie tzn. zderzaki, listwy i w bardzo ciekawym lakierze - bardzo lekki kameleonik filetowo-zielony, to i tak mnie za bardzo nie ciagnie - umeczona za bardzo. :mad2:
siwy

Post numer:#24  Postprzez manius » 4 mar 2007, o 23:03

moja 1,6i M40 na swiatlach padaka ale jak sie rozbuja to diabel w nia wstepuje wbija w fotel na wysokich obrotach i te mruczenie silnika :cool2: pali miasto 12 trasa 8 ale piluje ostro
manius

Post numer:#25  Postprzez Prezes » 5 mar 2007, o 01:09

siwy... znajomej ładne 316 paliło 10 na dojazdach do pracy i 10-12 w miescie...

moje 320i pali 11-13 w miescie... na krotkich odcinkach... (Wiadomo, że jak przygniotę, to pali 16... :mrgreen: )

na trasie nie mniej... bo nie wiem co to emerycki styl jazdy...

zastanów się chłopie dwa razy :cool2: :D
Prezes

Post numer:#26  Postprzez siwy » 5 mar 2007, o 10:38

Prezes napisał(a):bo nie wiem co to emerycki styl jazdy...

Jak dieslem do 2000 rpm :mrgreen:
siwy

Post numer:#27  Postprzez Prezes » 5 mar 2007, o 12:41

siwy napisał(a):Jak dieslem do 2000 rpm

kiedyś tak próbowałem... to słyszałem tylko od betki: "proszę, nie zabijaj mnie Prezes, aaa, oooo, gazu :) "
Prezes

Post numer:#28  Postprzez davidzior » 5 mar 2007, o 18:42

napisałem ze spali ok 9 litrów beznyny - niestety nie mój......
mój po miescie przy średnio ekonimcznej jezdzie spala ok 11 - 12 litrów :mad2: :cen:

i chyba jednak pojade do gaziarza żeby naprawił instalke :bag: :mad2: :cool2:
davidzior

Post numer:#29  Postprzez kubex » 11 mar 2007, o 16:45

ja bym sobie przemyslal to co zostalo w tym temacie napisane. jestem posiadaczem m40 1.8 (palila 8-9 w trasie i do 13 w miescie na rajdzie doszlo nawet powyzej 20 )na poczatku bylem zadowolony ale teraz wiem ze nie ma jak rzedowa 6czka bez porownania. wiec jezeli chcesz pojazd do codziennej jazdy bez jakies wielkiej rewelki to 316 jest w sam raz ale jezeli chcialbys troche depnac to is lub 6garow pozdrawiam
kubex

Post numer:#30  Postprzez siwy » 11 mar 2007, o 18:46

kubex napisał(a):jezeli chcesz pojazd do codziennej jazdy bez jakies wielkiej rewelki to 316 jest w sam raz ale jezeli chcialbys troche depnac to is lub 6garow pozdrawiam

Chyba jednak jakis is. :|
siwy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie