[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Ja, moje BMW, i nasze problemy(zawieszenie, hamulce...

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez bono20002 » 19 maja 2008, o 12:04

Siema.

W związku z tym że wzięłem się za eksmisje wszystkich usterek, czy też nieprawidłowości i moim BMW mam kolejne pytanie...

Otóż jak wiadomo na LPG samochód na ustawione większe obroty, ok 1100...i tak..po wyjeciu LPG power zostały mi niestety te wysokie obroty które nie były ustawione na reduktorze tylko na silniku gdzieś tam sobie..

Otóż niedawno został podejrzany jeszcze dodatkowo krokowiec ze sie cos p :cen: i mu wiec go oczysciłem dokładnie, i postanowiłem sie zając obrotami...
Przetestowałem juz cały układ tzn, począwszy od pedału gazu skonczywszy na przpustnicy....
Wiec pytam....jak zmniejszyc w IS;ie obroty na te ori 700-800 bo umnie jest ok 1000-1100...i tak jak wspomniałem o całym układzi.e..linka ok, śrubki na przepustnicy tez ok, tzn w celu sprawdzenie...wykreciłem całkiem i..niestety obroty cały cza były na ten 1000....
....wiec..czekam na odp.

pozdraqwiam i dzieki z góry za pomoc..

PS...co do zawieszenia...powoli sie robi, wykluczone są łożyska już, tzn są ok, amortyzatory obydwa do wymiany,łaczniki stabilizatora, jedna tuleja do wymiany,3 sworznie z tego 2 z lewej jeden prawy....włacznie
DOdatkowo tarcze+klocki. nie jes źle :D
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Nadwozie: Coupe
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 320i
Silnik: m20b20

Post numer:#17  Postprzez ZTJ » 19 maja 2008, o 12:48

Przepustnica jest calkowicie zamknieta (manetka nie opiera sie na wkreconej srubce, ani nie trzyma jej linka)? Jesli tak, to albo krokowiec za duzo powietrza daje, albo dolot lapie lewe powierze gdzies.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez bono20002 » 19 maja 2008, o 12:59

Noo..jak srubek nie było to na czym miało się opierać?? :D:D linka też była out, krokowiec pracuje git, sprawdzałem tylko jedno pytanie...czy on jak jest off to zamyka sie całkowicie czy pozostaje mała szczelinka??bo u mnie tak z milimetr był otwarty..ale nawet jak probowałem go domknąć to nie idzie , znaczy sie tak jakby juz wiecej sie nic nie dało...

co do dolotu...gdzie mogą byc nieszczelności jeszcze??

począwszy od przepływki poprzez gumę aż do przepustnicy wszystko szczelne....wymieniałem nawet te rurki gumowe, odmy itp...wszystko nowe...a tez mam podejrzenie na dolot bo nie reaguje od razu na gaz, tzn jak mu pyknę w przepustnice to z mikro opóźnieniem łapie ale takim tyci tyci hehe.. :duh: ale sie rozpisałem
Obrazek
bono20002
Magister

Post numer:#19  Postprzez jackx-36 » 19 maja 2008, o 17:45

a czy przypadkiem nie masz założonego super power chipa :roll: z allegro
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#20  Postprzez bono20002 » 20 maja 2008, o 07:38

Chip jest, ale nie z allegro

Silnik w ogóle jakiś modowany mam, strojony przepływomierz itd, ale to wszystko w Gebelsowni było robione znaczy u Niemca za płotem, ze wszystkiego co wiem póki co to z tych modów wiem że jest odcinka przy 7000 a co wiecej to na hamowni sie okaże.....tyle ze chce najpierw posprawdzac wszystko czy gra bo pojade a tu 110KM :jawdrop: wyjdzie przez np nieszczelny dolot..
Obrazek
bono20002
Magister

Post numer:#21  Postprzez jackx-36 » 20 maja 2008, o 14:44

przypuszczam że jak zmienisz komputer na seryjny to obroty sie ustabilizują
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#22  Postprzez bono20002 » 30 cze 2008, o 10:58

Witka.

Odgrzeje swojego kotleta starego..

Co do obrotów..dalej mam wysokie.. 1000-1100

Kolejna rzecz która mnie martwiła zawsze to rpzerywanie zaraz po odpaleniu

może gdzieś wspomniałem o tym mozę nie...

jest prosta sprawa...prawie zawsze jak odpalam to przerywa, dusi sie, jakby paliwka nie było, po 30 sec przestaje i chodzi jak burza...
diagnoz było kilka z czego wiekszośc wyeliminowałem..
Dziurawy dolot.... - przecież cały czas by tak chodził a po chwili wszystko gra
wypadanie zapłonów - j.w.
Ch., :cen: e kable cewki - j.w a o dziwo jak jeździłęm na LPG kiedś, to podobno ukłąd zapłonowy jak jest słaby to na LPG nie pojedzie za bardzo.... a zap :cen: ł jak dziki
Ktros teżrzucił że filtr powietrza - no dla pewnosci sobie zmieniłem ale i tak wiedziałem że to nie to
Świece. - też zmienione - przy zmianie okazało sie że na 3 cylindrze zalewa świece... OO :shock: mamy Cię :D

po wszystkich próbach poprawy doszedłem do wniosku że to nic innego jak....WTRYSKI LEJĄCE !!

Czy ktoś z was mógłby mnie w tym temacie wspomóc i naprowadzić czy dobrze myślę??
wlałem już cała butlę jakiegos siuwaksu do czyszczenia wtrysków , zrobiłem z 600 Km juzz tym towarem i ...fakt faktem na początku poprawa była ale teraz znów come back...

Więc...czekam na sugestie co zrobić, opinie itd itp.
Obrazek
bono20002
Magister

Post numer:#23  Postprzez orzel811 » 4 lip 2008, o 21:59

ja ci sugeruje dać wtryski do regeneracji i wszystko w tym temacie:)
orzel811

Post numer:#24  Postprzez bono20002 » 10 lip 2008, o 13:57

a ile taki zabieg może kosztowac?? gdzie to można zrobić..i..nie lepiej znalexć gdzieś używki i przełożyc??
Obrazek
bono20002
Magister

Poprzednia strona