Mam taki sam silnik jak kolega co załozył ten temat. Powiem wam Panowie ze nie wiem jaką ja mam instalacje ale jest to ta co wymienialiscie tzn. na śrubkę. nie mam z nią najmniejszych problemów wiadomo ze nie ma takiej jazdy jak na benzynie ale mam tak przerobioną instalacje ze nie odpali się na gazie tylko jak się zagrzeje woda wtedy sam przelącze na gaz po przegazowaniu do 2100obr. Nie mam w tej instalacji zadnych klapek przeciwwybuchowych bo są mi nie potrzebne! Sam się zdziwiłem jak kupiłem to auto bo miało juz ten gaz wsadzony i nigdy ale to nigdy mi nie strzeliła ani nie prychneła

Własnie kazdy niby gada ze BMW nie lubią gazu

to dlaczego ja mając instalacje najzwyklejszą na tą śrube jak wy to mowicie nie mam zadnych problemów i bardzo dobrze chodzi

Wydaje mi sie ze nie jest to ta do konca zwykla na srube instalacja bo pod maską mam filtr nie przy reduktorze tylko na przewodzie od gazu jest załozony filtr z elektro zaworem przed parownikiem. Weśta mi powiedzta co tu jest grane jak mi dobrze to chodzi i nie strzela?!?!?!
[ Dodano: 29-11-2008, 10:33 ]aha dodam jeszcze ze mam butle w bagazniku 60l i jest za duza jak dla mnie bo tankując za 20zł czy 30zł to było dla tej butli tyle co i nic i nie ma dobrego cisnienia w butli i po prostu obroty wolne wtedy są nizsze niz powinny

tez tak macie jak macie takie duze butle? jak tankowalem do pełna to nie było zadnych problemów ale tył troche siada