kondor napisał(a):Kiedyś na allegro znalazłem człowieka który zajmował się regeneracją pomp paliwowych firmy BOSCH. W rozsądnych cenach to robił.Można było kazać mu zregenerować swoją pompę albo wziąść od niego zregenerowaną inną a później dosłać mu swoją.Z tego co pamiętam to z jakiegoś miasta pod Wrocławiem był.
To też jest alternatywa.
Oddawałam już do nich dwie pompy, bo nie bardzo miałam inną możliwość w tamtym czasie.
Najpierw wyła mi pompa dwa lata w aucie do spółki z dyfrem. W końcu jakieś pół roku temu padła całkowicie. Oddałam ją do regeneracji (mowa jest o pompie która idzie pod kanapę) i wszystko ślicznie hula - jedyny minus to taki, że dalej buczy. Ostatnio, nie dalej jak miesiąc temu, padła pompa u gregorto w aucie, a ponieważ moje auto w tym czasie nie jeździło, zamieniliśmy się i tą jego znów oddaliśmy do tych samych ludzi do regeneracji. Koszt takiej zabawy to 140 złotych. Dają gwarancję na dwa lata, ale nie przyjmą reklamacji, jeżeli nie dostarczy się paragonu poświadczającego, że pompa była montowana w serwisie przez mechanika (czyli od razu 90% osób z forum gwarancję może wyrzucić do kosza

). Druga pompa chodzi cały czas bardzo dobrze, ale buczy niemiłosiernie (daję słowo, nie wiedziałam że one potrafią się tak drzeć). Więcej już raczej pompy do nich nie oddam i jeżeli istnieje alternatywa (możliwość kupna nowej, która nie będzie buczeć) to raczej nie polecam regeneracji... (chyba że mi buczy tak, bo np. mam przewody zapaprane albo co?)