[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

KUPNO nowej pompy paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#31  Postprzez nowak » 16 sie 2010, o 16:18

zabafilip napisał(a):
mariusz_ek napisał(a):ja brałem od użytkownika allegro nataliafs. W czerwcu minie rok jak jeżdżę z nową pompą i na razie jest wszystko jak najbardziej ok :cool2: dostałem 12 miesięcy gwarancji...mam nadzieję, że nie zrobi mi psikusa i się nie spsuje :twisted: ...choć za taką cenę i taką ilość przejechanych kilometrów...jak się spsuje to znów od nich wezmę

Również mam od tego użytkownika i od roku nic się nie dzieje. Również polecam :D

Również o tego samego użytkownika - 20 000 km, 90% na rezerwie i nic nie wyje.
nowak
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#32  Postprzez zylasty » 16 sie 2010, o 23:58

Sebastos napisał(a):
zylasty napisał(a):Jak wyje to niedługo się skończy

To "niedługo" trwa już dwa lata. :lol:

To widoczne ta moja też musiała dłuższy czas już wyć w poprzedniej e30 :jum:
zylasty

Post numer:#33  Postprzez Kropka » 17 sie 2010, o 00:20

kondor napisał(a):Kiedyś na allegro znalazłem człowieka który zajmował się regeneracją pomp paliwowych firmy BOSCH. W rozsądnych cenach to robił.Można było kazać mu zregenerować swoją pompę albo wziąść od niego zregenerowaną inną a później dosłać mu swoją.Z tego co pamiętam to z jakiegoś miasta pod Wrocławiem był.
To też jest alternatywa.

Oddawałam już do nich dwie pompy, bo nie bardzo miałam inną możliwość w tamtym czasie.
Najpierw wyła mi pompa dwa lata w aucie do spółki z dyfrem. W końcu jakieś pół roku temu padła całkowicie. Oddałam ją do regeneracji (mowa jest o pompie która idzie pod kanapę) i wszystko ślicznie hula - jedyny minus to taki, że dalej buczy. Ostatnio, nie dalej jak miesiąc temu, padła pompa u gregorto w aucie, a ponieważ moje auto w tym czasie nie jeździło, zamieniliśmy się i tą jego znów oddaliśmy do tych samych ludzi do regeneracji. Koszt takiej zabawy to 140 złotych. Dają gwarancję na dwa lata, ale nie przyjmą reklamacji, jeżeli nie dostarczy się paragonu poświadczającego, że pompa była montowana w serwisie przez mechanika (czyli od razu 90% osób z forum gwarancję może wyrzucić do kosza :P). Druga pompa chodzi cały czas bardzo dobrze, ale buczy niemiłosiernie (daję słowo, nie wiedziałam że one potrafią się tak drzeć). Więcej już raczej pompy do nich nie oddam i jeżeli istnieje alternatywa (możliwość kupna nowej, która nie będzie buczeć) to raczej nie polecam regeneracji... (chyba że mi buczy tak, bo np. mam przewody zapaprane albo co?)
Kropka
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#34  Postprzez nowak » 17 sie 2010, o 01:02

Kropka, sorry za OT, ale ta twoja nieruchomość jeździ już wreszcie ?? :P :P
nowak
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#35  Postprzez Kropka » 17 sie 2010, o 01:25

jeździ tylko brak przeglądu i ubezpieczenia nie pozwala mi się wypuszczać za daleko. hamulce mam zardzewiałe i biją po pedałach, nikt mi z takimi przeglądu nie zrobi więc jeżdżę żeby zetrzeć, a jeździć za daleko nie mogę i takie oto widzisz błędne koło :)
Kropka
Student

Moje BMW: 316i
Silnik: M42B18

Post numer:#36  Postprzez szalwi » 17 sie 2010, o 05:57

Kropka napisał(a):Więcej już raczej pompy do nich nie oddam i jeżeli istnieje alternatywa (możliwość kupna nowej, która nie będzie buczeć) to raczej nie polecam regeneracji... (chyba że mi buczy tak, bo np. mam przewody zapaprane albo co?)

Napewno buczy bo sie już dotarła przez te lata pracy,bo kable niemają z zachowaniem sie pompki nic wspólnego. W sumie nie ma co się dziwić. Bo jednak te pompki przepompowały już w życiu pare ton paliwa. A jak już brać to albo z rozbiurki jakiejś E30-stki pompke (tanio) albo sprawdzone zamienniki.
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Silnik:

Post numer:#37  Postprzez mateusze30e30 » 17 sie 2010, o 20:36

ja też na wyjcu jeżdżę juz ponad 1.5 roku, też byłem zapewniany ze uzywka rewela stan i inne pierdy... ,ale ale czy ta słynna postać z alledrogo ma pompki made in czajna, czy właśnie qap?? pisałem do firmy co kolega wklejał linka lecz niestety cisza....
mateusze30e30

Post numer:#38  Postprzez Njord » 17 sie 2010, o 21:03

nataliafs ma w sprzedaży pompy MTM. Nawiasem mówiąc pierwszy raz się spotykam, aby ktoś chwalił te pompy. Zwykle czytałem lub słyszałem, że wyją od nowości, pochodzą z rok i do wywalenia. Być może się poprawili z jakością.
Co do QAP to z kolei wręcz odwrotnie, same pozytywy, aczkolwiek moja wyje niemal od początku. Dziurawy filierek pewnie jednak tak ją załatwił..
Njord
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#39  Postprzez Dantte26 » 18 sie 2010, o 14:37

Witam...co do pompki także mam spore doświadczenie...najpierw zakupiłem używany oryginał (100zł komplet + koszyk + czujnik) i po roku czasu zakończyła żywot, także raczej nie polecam tego rozwiązania...wymieniłem ją na nową właśnie ww. firmy QAP produkcji germańskiej ale sama pompka bez niczego kosztowała mnie 250zł, ale służy bezproblemowo już 3 lata i jest cisza... wymieniałem oczywiście sam...a kupiłem w sklepie motoryzacyjnym a nie na alledrogo...
Ostatnio edytowano 25 sie 2010, o 23:10 przez Dantte26, łącznie edytowano 1 raz
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25

Post numer:#40  Postprzez Njord » 18 sie 2010, o 16:56

Dantte26 napisał(a):a kupiłem w sklepie motoryzacyjnym a nie na alledrogo...

I tu pewnie jest pies pogrzebany, w końcu cena x2 w stosunku do alledrogo
Njord
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#41  Postprzez Dantte26 » 18 sie 2010, o 17:54

być może...ale wątpliwa jest dla mnie jakość nowej bosch - owskiej pompki za niewiele ponad stówkę... wiem że czasy się zmieniły i ceny części zamiennych spadły, ale z tym wszystkim także spadła ich jakość niestety...tu miałem gwarancję germanowską a nie jakieś tam made in małe żółte rączki...

Obrazek
Dantte26
Stażysta

Post numer:#42  Postprzez mateusze30e30 » 25 sie 2010, o 19:48

panowie a co sądzicie o pompie firmy HART... bo tych qapa ni ma...mam niby okazje kupić takową za 150pln-20%
mateusze30e30

Post numer:#43  Postprzez Dantte26 » 25 sie 2010, o 23:25

hmm...szczerze to nie słyszałem o tym producencie...gdy pytałem kolesia w sklepie o pompke od razu powiedział że nie ma...ale...podałem markę, model i bodajże rocznik auta i pompkę odebrałem następnego dnia...może już cenowo będzie to inaczej wyglądało bo trochę czasu minęło...jeśli masz utopić 150zeta lepiej popytaj o możliwość sprowadzenia pompki właśnie firmy QAP...produkcji raczej nie zakończyli...przynajmniej będziesz wiedział za co zapłaciłeś..twój wybór...
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Post numer:#44  Postprzez mck » 26 sie 2010, o 00:13

QAP miało oficjalnego dystrybutora gdzieś w okolicach Gdańska, ich ogłoszenia wisiały na gratce, częściowo na allegro. Niemożliwe, żeby się zwinęli...

[ Dodano: 26-08-2010, 00:15 ]
To jest ich konto na allegro:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5079448

ja kupowałem pompę nr 14 035 o ile mnie pamiec nie myli, w złotej rączce jest topic mojego autorstwa nt pompy paliwa i tam są wszystkie numery;)

o prosze:

http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=8968
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#45  Postprzez Kropka » 26 sie 2010, o 10:31

mck napisał(a):QAP

i ta pompa jest w porządku?