[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pad?a pompa paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

padła pompa paliwa

Post numer:#1  Postprzez Globi » 8 wrz 2007, o 15:56

Witam coś mam pecha z moim nowym nabytkiem dzisiaj padła mi pompa paliwa zalazłem po korek pośmigałem z 150 km i dzisiaj rano stało sie odpaliłem po chwili zgasła przeszukałem wszystko i na końcu okazało sie ze jest na niej napięcie ale paliwa nie podaje wiec muszę kupić nową i co radzicie allegro czy oryginalną kupić albo co jeszcze mogło sie stać :cry:

Nie było widać śladów rozbierania czy tam jakiego kolwiek grzebania przez poprzedniego właściciela patrzyłem na śrubki od tej blaszki co jest pompa pod nią i on nie miał z nią problemów ani nie wymieniał
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 8 wrz 2007, o 18:00

najpierw sprawdz bezpiecznik nr11 on odpowiada za pompe paliwa, druga sprawa to wyjmij pompe i podłacz na "krótko" zobacz czy pobiera z jakiegos naczynia .. jesli nie to pompa, moze byc tak ze pompa bedzie chodzic na krótko a w aucie nie .. tzn ze jakies przewody dały ciała
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx

Post numer:#3  Postprzez Globi » 9 wrz 2007, o 00:00

przewody nie mogły bo przy pompie sprawdzałem i jest napięcie wiec to odpada ale pompa nie pracuje ona mogła sie zaciąć albo coś podobnego czy to oznacza tylko kupno nowej ?
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#4  Postprzez Arczi e30 » 9 wrz 2007, o 06:24

w takim wypadku tak, trzeba kupic nowa, wydatek raczej sredni kup nowa z allegro 130-200 w takicg cenach oscylują

Np. tutaj
http://www.allegro.pl/item239862313_pom ... uring.html
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Post numer:#5  Postprzez Mauser » 9 wrz 2007, o 15:18

Pompy z allegro to wielka kupa - miałem i to wyrzucone pieniądze - są za słabe, szybko padają ( u mnie 2 tyg - pozatym grzała sie fest, że paliwo było ciepłe. . . )
Mauser
Uczeń

Moje BMW: 325i
Silnik: a'la S52
Kolejne BMW: 320
Silnik: M47N2_

Post numer:#6  Postprzez Arczi e30 » 9 wrz 2007, o 15:41

no to mozna uzywana nie drogo kupic u pewnego sprzedawcy .. jendrys ogłasza sie na allegro że ma pompy to wszystkich silników w tym od iS
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Post numer:#7  Postprzez tytus » 9 wrz 2007, o 17:36

Też swego czasu miałem problem z pompą: dochodziło napięcie jednak pompa nie podawała paliwa(nie wydawała specyficznego dźwięku). Początkowo pomagała terapia młotkowa: tylna kanapa do góry, lekkie stuknięcie i zaskakiwała. Jednak tej metody nie polecam: skutkuje krótko i można uszkodzić wskaźnik poziomu paliwa.
Początkowo zakupiłem używaną pompę na allegro i wszystko było w porządku ale tylko przez 2 miesiące i problem się powtórzył.
Ostatecznie zdecydowałem się na nową orygnalną pompę i działa.
tytus
Student

Moje BMW: 320
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20b20
Kolejne BMW: e30
Nadwozie: Cabrio

Post numer:#8  Postprzez Globi » 9 wrz 2007, o 18:01

no z allegro można ale jednak nie kupie takiej trochę szukałem na temat pomp i jednak sa do kitu a używka jak moja padła po 17 latach to używka może jeszcze wytrzyma 10 lat a może 10 dni wiec szkoda kaski znalazłem w inter cars za 600zł i trzeba sie pogodzić z wydatkiem ale można też liczyć na 17 lat bezproblemowego działania :)
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#9  Postprzez piksio1 » 9 wrz 2007, o 21:12

jak chcesz posiadam pompe paliwa sprawna 100%jak chcesz wystawie na allegro za 100zl
piksio1

Post numer:#10  Postprzez Globi » 9 wrz 2007, o 21:17

wiesz kupie jednak nowa sprawna 100% ale nie wiadomo ile moja po 17 latach dała sobie spokój nowa to nowa
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#11  Postprzez piksio1 » 9 wrz 2007, o 21:32

no jak chcesz a jak bedzie cos potrzebne posiadam duzo gratow do 318 za male pieniadze
piksio1

Post numer:#12  Postprzez bibliusz » 10 wrz 2007, o 09:23

Globi Wyjmij pompkę i włóż ją do naczynia z wodą i podłącz na krótko. Jeśli pracuje i "wypluje" wodę to szukaj przyczyny gdzie indziej. Ale jeśli pracuje a woda tylko sie zamydli to od razu możesz szukać nowej.
Miałem ten sam problem.
Jeśli chodzi o kupno nowej pompki to z całą odpowiedzialnością mówię Ci że pasuje pompka od VW i Audi tylko że jest nieco dłuższa i nie założysz na nią oryginalnego sitka, które znajduje się na jej końcu. Ale ta od VW ma własne sitko tuż przy rurce ssącej. Będziesz musiał jeszcze tylko zgrabnie podłączyć przewody bo ta od VW ma zaciski na śrubki a nie jak oryginał na wsuwki (ale to chyba nie problem). Ja tak zrobiłem i chodzi bez zastrzeżeń. No i cena jest zupełnie inna bo ja zapłaciłem dokładnie 156 zł.

Zrobisz jak uważasz. :wink:

Pozdrawiam
bibliusz

Post numer:#13  Postprzez Globi » 10 wrz 2007, o 19:09

Dzisiaj byłem po pompę w inter cars i w focie i wszystko na jutro maja tak sie wkur..... ze zamówiłem od jendrysa z allegro używkę kompletną w wolnym czasie pomajsterkuje z pompą od VW i będę miał na zapas wiec trochę kaski zaoszczędziłem :) tylko bez auta znowu z 3 dni jak bez ręki normalnie
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#14  Postprzez Menl » 10 wrz 2007, o 20:27

no prosze...wiec jednak troche poszedles po rozumik do glowy :lol:
:cool2:
Menl

Post numer:#15  Postprzez sarna1 » 11 wrz 2007, o 23:29

jaz kupilem pompke z allegro za 130 pln nowa - dziala juz pol roku i pompuje tyle co orginal :) - takze nie ma co generalizowac - fakt ze jest glosniejsza od boscha ale i tak mam glosny wydech :D
sarna1

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie