[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie odpala po czym jest ok M40...

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Nie odpala po czym jest ok M40...

Post numer:#1  Postprzez MrUw@ » 10 mar 2010, o 22:39

Niewiem czy w dobrym miejscu temat jak w złym mod niech przestawi ale może ktoś rozwiąrze moja zagadke bo ciekaowosc meczy mnie w tym momecie strasznie...

mamy pacjenta zdrowe m40... chodzi ok...
po czy strzelił przewód od hebli na tył... auto wylądowału mnie na wasztacie wyminilem co trzeba heble ok...
chce sie przejechać auto ni wała po łykendzie postoju w ciepłym pomieszczeniu niechce zagadać... kręci silnikiem ale zero efektu... przetrzepany cały zapłonm paliwo dolo itp... podmieniane przepływkim krokowce czuniki i dalej to samo...

auto z przypadku wziolem na szunurek (kiedyś udało mi sie odpalić e39 m52b28 w ten sposob) i nic nic ... wkoncu moje m40 pali... z dźwięku chodzi jakbym na góra dwa cylindry ale chodzi... na pedał gazu\max otwartą przpustnice zero reakcji poprostu sobie pyka i ledwo co wolne trzyma... ZOSTAWILEM ją na jakies 10-15min odpaloną bez nadziei (z przepustnicą otwartą na max) i po jakś wlasnie 15minutach slysze (z zza ściany bo mialem inna robota a ona stała na podwórku w nadziei że sie [przepali]) że wkręca sie powli na obroty ale naprawde co kilka minut kilkaset obrotow wiecej szło... wkoncu przychodze pod mache czekam jeszcze ze dwie minuty wkoncu slysze że zaczyna krecic sie normalnie i reagować na gaz... coprawda piersze gazowanie z niebieskim dymem (jakby za bogato i ten swąt paliwa) a potem nagle auto zaczyna chodzić jak igła... idealnie i juz kilka dni jest ok...
i tutaj pytanie ktos wie co to moglo być ?? z czystej ciekawości pytam...
filtry OK, świece kable OK... przepływka, krokowiec OK, wiec wszystko co podstawowe do życia miala... a dopiero na sznurek zagadala i po jakims czasie żyła ocb ?? Kto oświeci bo ja niemam pomysłu ??
MrUw@

Post numer:#2  Postprzez SpiderS » 10 mar 2010, o 23:32

zaciągnięta woda z baku, filtra w układ wtrysku ??

chwilowa deprecha ?
Obrazek
SpiderS
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez MrUw@ » 11 mar 2010, o 10:09

no ale czemu jak już zagadala to przez pierwszą chwile zero reakcji na przepustnice ?
skoro by miała wode to mnie paliwa to powinno ją przydusić albo jakkolwiek wpłynąć na obroty pełne otwarcie a ona sobie poprostu żyła chwile własnym życiem :lol:
ciekawi mnie co były przyczyną cholernie?

woda w baku raczej wątpie chwile wcześniej odpinałem filttr i wszystko z niego wsumie wyleciało...
MrUw@

Post numer:#4  Postprzez wojtaq » 11 mar 2010, o 10:30

może się zapowietrzyła czy coś ?
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez MaDin » 16 mar 2010, o 19:03

Witam. Miałem ten sam problem wymieniałem świece i na jakiś czas oki. Ale potem znów dychawica. W końcu decyzja grunt oględziny i co w oryginalnych :D przewodach jest czujnik 1 z 2 (taki okrągła opaska na przewodzie) był nadpęknięty a na rozdzielaczu palca zapłonu nadwęglone wymieniłem i puki co oki :D
Już jest m40b16
MaDin
Student

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez marcinzaremba » 3 maja 2010, o 11:04

Mialem podobnie. Chcialem ja rano odpalic i nic. Podczas krecenia Tak jak by zalapywala na sekunde i dalej krecilo. Dopiero na sznurak zareagowala i dobrze bylo. Potem problem sie nie pojawil. Prawdopodobnie cos sie przytkalo.
marcinzaremba

Post numer:#7  Postprzez pawels5 » 3 maja 2010, o 23:34

Skoro to stało się po uszkodzeniu hebli, to może związane to jest z serwem hamulców, które połączone jest z kolektorem dolotowym, tak tylko sobie myślę co by to mogło być?
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie