[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

rezerwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

rezerwa

Post numer:#1  Postprzez bandyta » 9 kwi 2010, o 21:52

Po zatankowaniu 20 litrów paliwa i przejechaniu 10 kilometrow zaswieciła sie rezerwa ??co jest grane [ływak sie zawiesił czy co bo paliwo jest nie wyciekło nie ma dziury w baku???
bandyta

Post numer:#2  Postprzez Prins » 9 kwi 2010, o 22:02

pewnie ci sie plywak zawiesil dostal pewnie szoku bo duzo paliwa wlales podniosl sie i zostal juz na takiej wysokosci :P
pojezdzij troche moze opadnie na dol
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez bandyta » 9 kwi 2010, o 22:07

Prins napisał(a):pewnie ci sie plywak zawiesil dostal pewnie szoku bo duzo paliwa wlales podniosl sie i zostal juz na takiej wysokosci :P
pojezdzij troche moze opadnie na dol
kolego jesli swieci rezerwa to znaczy ze juz jest na dole tak czyz nie tak?? a moze trzeba go poprostu reanimowac delikatnym wstrżasem???
bandyta

Post numer:#4  Postprzez szalwi » 10 kwi 2010, o 12:10

A zbiornik jaki kolega posiada? 55 czy 65l ? Chodzi mi o to czy z jednym pływakiem czy z dwoma i czy jak pokazuje rezerwe to świeci się bez względu na to czy wskazówka jest na dole czy u góry....
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik:
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez bandyta » 10 kwi 2010, o 21:57

szalwi napisał(a):A zbiornik jaki kolega posiada? 55 czy 65l ? Chodzi mi o to czy z jednym pływakiem czy z dwoma i czy jak pokazuje rezerwe to świeci się bez względu na to czy wskazówka jest na dole czy u góry....
zbiornik 65 L dwa pływaki lecz ten za kierowca uszkodzony wskazówka lezy cały czas dlatego teraz problem mam bo nie wiem kiedy naprawde na rezerwie jade
?? ale chyba juz to naprawiłem musze jeszcze pojezdzic i zobacze dokładnie czy sie bedzie swiecic jak zaleje wiecej paliwa
bandyta

Post numer:#6  Postprzez szalwi » 14 kwi 2010, o 16:34

Oj nie zawsze,za rezerwe jest odpowiedzialny ten za pasażerem. On tylko ma 3 piny. które jedne z nich się zawierają i dają sygnał na paliwomierz że już rezerwa.
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik:
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie