[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wyciek paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

wyciek paliwa

Post numer:#1  Postprzez piratez » 21 sty 2008, o 23:02

kurcze mam wyciek paliwa w obrebie listwy wtryskowej:/

ostatnio wymienialem jeden z wtryskow i bylo okej....do pewnego czasu:) z tego co swiece latareczka to same wtryski wydaja sie suche gorzej jest miedzy nimi (dokladnie miedzy 3 a 4 liczac od przodu maski)
co moze nawalac?? jakis wezyk?? gdzie taki kupic nowy(powiem tylko ze aso raczej w szczecinie nie ma:/) jaka tam jest srednica?? to moze jakis uniwersalny kupic...a moze to zupelnie cos innego
piratez

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 22 sty 2008, o 00:00

Trzeba zdjąć kolektor i obejrzeć. W IS-ie tuż przy wtryskach mam dwie gumowe rureczki o długości ok. 5cm. Na jednej z nich miałem ostatnio nieszczelność i u Ciebie sytuacja wygląda zapewne podobnie. Z rurką poszedłem do znajomego mechanika i dobrał mi identyczną.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez piratez » 22 sty 2008, o 00:08

a jak dokladnie zdiagnozowac nieszczelnosc?? wiadomo benzyna szybko paruje wiec poki odkrece kolektor to pewnie wyciek wyparuje...chociaz pewnie syf bedzie widac wokol pekniecia na gumowej rurce
piratez

Post numer:#4  Postprzez ZTJ » 22 sty 2008, o 00:42

U mnie cała ta rurka i jej okolice były zasyfione, a druga była czyściutka, więc sprawa była jasna :) .
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez piratez » 23 sty 2008, o 18:25

wlasnie przegladam cenniki i widze ze maja roznie srednice
wiadomo jaka jest w bmw??
piratez

Post numer:#6  Postprzez ZTJ » 23 sty 2008, o 18:39

Średnica na oko to jakieś 8mm, ale radzę ci rozebrać kolektor, zobaczyć czy to z rurki leci i jeśli tak, to ją po prostu zdjąć i poszukać gdzieś kawałka podobnej.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez piratez » 23 sty 2008, o 18:45

no wlasnei nie ma gdzie:) wiec musze kupic chociaz z metr przewodu:)
piratez

Post numer:#8  Postprzez killer bmw » 28 sty 2008, o 00:01

w swoim ostatnio zakupionym następcy 318 i miałem tak samo tyle że u mnie to się lało a przyczyna już opisan, węrzyki doprowadzające paliwo na listwę sparciały i puściły abyły jeszcze oryginalne bmw czyli miały już kilkanaście lat.poszły na zaciskach, ja wymieniłem obydwa na nowe i jest gicior, jedz do gazowników oni zawsze maj takie przewodziki a potrzeba tam szczerze ok 10 cm takiego przewodziku, a przy wymianie musisz zdjąć całą listwę przy okazji umyj ten syf co tam masz na silniku i zeskrzyb te brudy na końcówkach wtryskiwaczy i w ich gniazdach, na złorzenie liżnij oringi na smar silikonowy musi to pomóc acha i sprawdz zatrzaski jak trzymają wtryskiwacze tam też może być kiszka, narazie jak coś to pisz. :nienie: :jum: :kie: :lol:

[ Dodano: 27-01-2008, 23:04 ]
jak coś to codziennie jestem na gg po 22 20,słurze doświadczeniem z e 30 316 i oraz teraz 318i m 40 obydwa, narazie ,kocham napęd na tył i moja panna też
\ :jawdrop:
killer bmw

Post numer:#9  Postprzez piratez » 28 sty 2008, o 22:34

spokojnie:) narazie przy odkrecaniu kolektora pekl mi klucz :mad2:
pewnie jutro sie za to zabiore
piratez

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie