[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m20b20 d?awi si?, szarpie strzela...

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

m20b20 dławi się, szarpie strzela...

Post numer:#1  Postprzez maylan » 8 lis 2011, o 11:48

witam ,mam problemik już kiedyś o tym pisałem, ale problem jest nadal, ogólnie sprawa wygląda tak:
na zimnym ( jak postoi całą noc ) po odpaleniu ma bardzo nierówne obroty, dławi się, nawet po wciśnięciu gazu.
Jak się już trochę rozgrzeje to po wciśnięciu w podłogę, też potrafi się zadławić i strzelić.
wiem że temat jest wałkowany ale u każdego widzę że są trochę inne objawy.
wymieniłem już: filtry, kable, świece ( bosch ),
maylan

Post numer:#2  Postprzez kratek » 8 lis 2011, o 16:16

Wyczysciles krokowca ? Przeplywke podmien od kogos i zobacz. Moze benzyna kijowata ? Czujnik temperatury podmien. Ehh w m20 to masakra jest ze znalezieniem przyczyny.
kratek

Post numer:#3  Postprzez Devil474 » 8 lis 2011, o 18:09

Wydaje mi się że jeszcze czujnik położenia wału może być strzelony. Najtaniej to chyba bedzie podłączyć pod kompa bo metodą prób i błędów to możesz narobić sobie niepotrzebnych kosztów, no chyba że masz możliwość podmiany czesci i testu
Devil474
Student

Moje BMW: 320i
Nadwozie: -------
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez maylan » 8 lis 2011, o 18:29

jutro podmienie przeplywke, dzis obkleilem gore swojej, tasma i jest lepiej, ale dopiero bede wiedzial jutro rano.
maylan

Post numer:#5  Postprzez Devil474 » 8 lis 2011, o 18:36

Najpierw zrób porządek z dolotem żeby był szczelny bo bez tego auto nie pojedzie
Devil474
Student

Moje BMW: 320i
Nadwozie: -------
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez K-man » 8 lis 2011, o 22:54

Devil474 napisał(a):Wydaje mi się że jeszcze czujnik położenia wału może być strzelony. Najtaniej to chyba bedzie podłączyć pod kompa bo metodą prób i błędów to możesz narobić sobie niepotrzebnych kosztów, no chyba że masz możliwość podmiany czesci i testu

Żle Ci się wydaje
K-man

Post numer:#7  Postprzez maylan » 12 lis 2011, o 15:48

aha, gdy odlacze krokowy to silnik dalej chodzi, obroty sie nie zmieniaja, jest ok 700/min, czy tak powinno byc?
maylan

Post numer:#8  Postprzez kratek » 12 lis 2011, o 17:14

ogolnie obroty powinny sie popsuc,ale na 700 ma chodzic,moj tak samo chodzi.
kratek

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie