ok, dzięki za informacje posprawdzam jutro wszystko po robocie i będę najwyżej dalej drążył temat, dzięki panowie za podpowiedzi
[ Dodano: 22-11-2011, 20:26 ]
Robię up, sprawa wygląda następująco zalało znowu świece, 2 nie przepalają 1 i 3 po wymianie obu sprawdzenie iskry pracuje odpowiednio
kwestia po analizie spalin dużo, za duża dawka paliwa strasznie śmierdzący dym, na benzynie kolo 11 skala odpowiednia 13.4 dla zorientowanych, dysponuję takim sprzętem ale jestem samouk no i widzę że coś jest nie tak, na gazie spada do około 12.3 czyli również za bogata dawka, brakuje mi śruby do regulacji gazu w parowniku aby konkretnie sprawdzić, teraz kwestia czy jest konieczność podpięcia pod jakiś tam komputer czy kupić sondę, wymienić membrany w parowniku, z tego co się orientowałem podobnie wychodzi nowy parownik
i ogólnie pływa na obrotach spalanie gazu 22.5 L jak pisałem już, benzyny nawet nie sprawdzam, filtr powietrza sprawdziłem nie wygląda źle,
szukać przyczyny najpierw od próby regulacji gazu, ale to nie załatwia problemu złego przepalania, chociaż jeśli dostaje za dużą dawkę to może mieć to coś wspólnego, kwestia jeszcze pracy i tego dymu na benzynie
jakie macie sugestie, ogólnie nie chciałbym znowu włożyć kupy pieniędzy... bo odkąd ją kupiłem ciągle się coś jeb... psuje i nie mam już siły