[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

podlonczenie gazu

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

podlonczenie gazu

Post numer:#1  Postprzez Maniek » 9 lut 2008, o 17:00

Panowie ktore kable sa do wtrysku by poscic przez centralke gazu by mozna bylo odlonczyc doplyw paliwa. gaz I generacji. a któredy macie podlonczone obieg plynu na parownik?? moze jakies fotki mile widziane.
Maniek

Post numer:#2  Postprzez wrona » 9 lut 2008, o 23:04

po pierwsze to "PODłąCZENIE"

zly gazownik odetnie ci kabel czerwono -żółty, (wszystkie wtryski) dobry gazownik zrobi to na 2 przekaznikach odcinajac 2 kable brązowo-bialy brazowo-żółty (wtryski parami)

parownik standartowo podłącza sie do nagrzewnicy wstawiając trójniki w ori przewody i teraz zaleznie gdzie chcesz umiescic parownik tak musisz poprowadzic przewody
polecam umieszczenie parownika jak najblizej przepływki i jak najnizej zeby nie bylo problemu z odpowietrzeniem ukladu chlodzenia(jak nie masz abs to masz duzo miejsca przy lewej lampie )

jak masz abs mozna umiescic na prawym kielichu ale to rozwiazanie w ostatecznosci...........nie polecam za kazdym razem klopoty z gazem .....

pozdro wrona
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez kmx-ind » 9 lut 2008, o 23:10

a jaki masz przycisk ? moze stag ?
Chrysler Grand Voyager Limited
Yamaha Dragstar
kmx-ind
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 7xx

Post numer:#4  Postprzez miki » 10 lut 2008, o 00:09

wrona napisał(a):jak masz abs mozna umiescic na prawym kielichu ale to rozwiazanie w ostatecznosci...........nie polecam za kazdym razem klopoty z gazem .....

ja mam umieszczony z prawej strony tam gdzie normalnie jest aku, i tez mnie to dobija czasem bo zeby nawet pokrywe zaworów zdjacz czy wykrecic swiece to troche przeszkadza , a jak doszla rozporka to juz wogole... czasem gazownicy montuja wg mnie tak aby byl w pierwsze lepsze wolne miejsce i potem rozne kwiatki sa :twisted:
a czy to prawda ze parownik zawsze musi byc nizej od zbiorniczka wyrownawczego?
miki

Post numer:#5  Postprzez wrona » 10 lut 2008, o 00:54

miki napisał(a):a czy to prawda ze parownik zawsze musi byc nizej od zbiorniczka wyrownawczego?

wg ksiązki powinien byc ponizej :twisted:
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez ZTJ » 10 lut 2008, o 02:09

wrona napisał(a):ak masz abs mozna umiescic na prawym kielichu ale to rozwiazanie w ostatecznosci..

Ja mam ABS i mam przy lewym kielichu (tuż przy przepływce), ale miejsca jest tam teraz maskarycznie mało.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez Maniek » 10 lut 2008, o 11:04

a jaka jest roznica miedzy odłączeniu wtrysków parami i razem??
ja mam najzwyklejszy gaz I generacji
jezeli ktos ma parownik wyzej zbiorniczka wyrownawczego to jakie objawy?? zamarzl komus parownik z tego powodu?? zapowietrzal sie uklad??
i teraz gdzie podloncza sie mieszalnik czy mikser gazu (jak zwal tak zwal) bo w niektorych samochodach widze ze podlonczony jest przed przeplywka?? jaki mieszalnik potrzebny, moze jakis link do aukcji
Maniek

Post numer:#8  Postprzez ZTJ » 10 lut 2008, o 13:33

Maniek napisał(a):a jaka jest roznica miedzy odłączeniu wtrysków parami i razem??
ja mam najzwyklejszy gaz I generacji
jezeli ktos ma parownik wyzej zbiorniczka wyrownawczego to jakie objawy?? zamarzl komus parownik z tego powodu?? zapowietrzal sie uklad??
i teraz gdzie podloncza sie mieszalnik czy mikser gazu (jak zwal tak zwal) bo w niektorych samochodach widze ze podlonczony jest przed przeplywka?? jaki mieszalnik potrzebny, moze jakis link do aukcji

Mikser zdecydowanie najczęściej widuję przed przepływkami i myślę, że tak jest optymalnie jeśli chodzi o regulację, gdyż przepływka klapowa może zakłucać działanie instalki.

A co do miksera to gdzieś w moim garażu leży taki przed przepływomierz o średnicy 33mm.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez Maniek » 10 lut 2008, o 14:10

mi chodzi przed przeplywka nie za czyli gaz idzie przez przeplywomierz i dopiero do kolektora ssacego... ??
a kostka do wtrysku znajduje sie za kostkami temperatury blizej alternatora??
bo nie wiem gdzie przecinac kable... a ile bys cenil za mikser?? jeszcze popatrze na zlomie moze cos znajde.
a czy ktos kombinowal jak oklamac sonde nie stosujac gazu z kompem??
Maniek

Post numer:#10  Postprzez ZTJ » 10 lut 2008, o 14:57

a czy ktos kombinowal jak oklamac sonde nie stosujac gazu z kompem??

Sondę "oszukuje się" emulatorem. Bez niego ani rusz.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez kmx-ind » 10 lut 2008, o 17:15

ja mam ciut zmieniony sterownik sondy lambda i teraz sama sonda steruje silnikiem krokowym lpg. w pierwotnej wersji jak kupilem byla 1 gen. i gaz wlaczalo sie jakims badziewnym przelacznikiem od lampki :D
Yamaha Dragstar
kmx-ind
Student

Post numer:#12  Postprzez miki » 10 lut 2008, o 21:35

wrona napisał(a):wg ksiązki powinien byc ponizej

jakiej ksiazki?
miki

Post numer:#13  Postprzez kmx-ind » 10 lut 2008, o 21:45

w poprzedniej e30 mialem parownik na prawym kielichu i byl najwyzszym punktem ukladu chlodzenia. uklad jezeli juz byl odpowietrzony to pracowal bez zarzutu ale jak strzelil kiedys waz i musialem zalewac caly uklad od zera to strasznie sie odpowietrzalo. po przeniesieniu parownika na strone lewa kolo lampy wszystkie te problemy znikly wiec cos w tym jest. obecnie mam abs i nie widze mozliwosci wcisniecia tam jeszcze parownika :( a szkoda bo naprawde duzo daje skrocenie weza z gazem.
Yamaha Dragstar
kmx-ind
Student

Post numer:#14  Postprzez ZTJ » 10 lut 2008, o 22:51

kmx-ind napisał(a):obecnie mam abs i nie widze mozliwosci wcisniecia tam jeszcze parownika :( a szkoda bo naprawde duzo daje skrocenie weza z gazem.

Doprawdy :) ?

Obrazek
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez miki » 10 lut 2008, o 23:06

ztj ale w m20 w wersji ze zbiorniczkiem na kielichu juz tego nie zrobisz i chyba o to chodziło dla kmx-ind
miki

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie