[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie chodzi/pompa paliwa?

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Nie chodzi/pompa paliwa?

Post numer:#1  Postprzez Prada » 8 mar 2008, o 23:27

Witam.Kupilem bmw 316 m40.Auto ma gaz i chodzi na nim calkiem poprawnie. Jednak jak kupowalem poprzedni wlasciciel powiedzial mi ,ze nie chodzi na benzynie bo prawdopodobnie padla pompa paliwa(tylko ,ze zaznaczyl,ze ja sprawdzal- paliwo pompuje ale slabo) no jak to..,to nie jest tak ,ze albo dziala albo nie?Pozatym auto ma odlaczony przeplywomierz (wypieta kostka z obudowy) bo ponoc na gazie nei ma sensu zeby pracowal.Moze zanim sie wezme za pompe poradzicie mi cos innego? Jak to wyglada w praktyce,przelaczam auto z gazu na beznyne podaczas pracy i gasnie.Na benzynie wogule nei da sie go odpalic. Z gory dzieki za odp.PZdr
Prada

Post numer:#2  Postprzez Waski » 9 mar 2008, o 10:37

jak nie pali na benzynie to na pewno pompa sie zatarła poprzedniemu właścicielowi od jazdy non stop na rezerwie w baku :police: :police: :police: co do prze pływki to odłączył ją nie wiem po co ale sądzę ze i tak będziesz miał ją do wymiany bo na pewno parę strzałów dostała:( najlepiej jak byś miał znajomego i byś podmienił pompę z nim na chwile jak by ci wtedy odpalił to byś podpiął przepływke i zobaczył wtedy czy jest sprawna
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez Prada » 9 mar 2008, o 15:10

Wielkie dzieki,sluchaj a mozesz mi jeszcze napisac gdzie jest ta pompa? Wykreca sie ja od gory? Podnosze kanape z tylu i tam bedzie?..a czy to oznacza ,ze jak jezdze na gazie pompa paliwa caly czas pracuje? Dzieki.Pzdr
Prada

Post numer:#4  Postprzez Waski » 9 mar 2008, o 15:59

pompa sie znajduje pod kanapą z lewej strony będzie czarny dekiel odkręcisz go i będziesz miał pompę wykręć pływak 4 śruby po czym pompę :) tak jeżdżąc na gazie pompa cały czas pracuje są 2 sposoby 1 mutujesz sobie odcięcie ręczne na jakiś guzik lub 2 automatyczny
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#5  Postprzez tigre0070 » 9 mar 2008, o 21:11

najpierw sprawdź bezpieczniki ,bo po to one są żeby najpierw wysiadł bezpiecznik.
Dopiero jak sprawdzisz bezpiecznik to zajmij się wyjęciem pompy

pompa paliwa musi cały czas pracować , ponieważ mogą sie pozapiekać wtryski
tigre0070

Post numer:#6  Postprzez Prada » 9 mar 2008, o 23:46

Bezpieczniki sprawdzilem na samym poczatku.Wymieniam pompe.Pzdr
Prada

Post numer:#7  Postprzez Maniek » 16 mar 2008, o 09:29

ja mialem podobny przypadek ze na gazie spoko a na benzynie przerywal i a na wolych gasl. pompa piszczała i mysalem ze jest do wymiany. ale najpierw znalazlem i wymienilem filtr paliwa i smigam dalej :)
Maniek

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie