[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem przy wyższych obrotach M50b25

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem przy wyższych obrotach M50b25

Post numer:#1  Postprzez szalwi » 3 mar 2013, o 16:20

Witam
Mam problem z moją E30 a konkretniej z silnkiem. Silnik chodzi normalnie ,czasami troszke przydrga przy jałowych obrotach,ale z wkręcaniem sie na obroty niema problemu ,niestety tego problemu niema bezpośrednio po zresetowaniu kompa. Po pewnym czasie,gdy komputer zbierze wszystkie informacje, z obrotami jałowymi sie nic niemienia ale gdy chce go pokręcić do odcinki to swoja droge wskazówka od obrotomierza końcy na ok 6tyś i szybko się cofa o ok1,5tys obrótów. podczas jazdy jest takie przyhamowanie silnikiem że jak jechałem to myslalem ze zębami złapie kierownice xD
Od kiedy sie to dzieje niewiem bo przez zime niekrece silnika tak wysoko.
Ostatnio wymienialem sonde lambda.
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik:
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez Kaczmar » 3 mar 2013, o 18:01

ja miałem tak, że po 13 km już mi gasł i nie reagował na naciśnięcie gazu, winna była przepływka. Odłączyłem i dojechałem do domu i 200 trzeba było zainwestować.
pozdro. daj znać jak dojdziesz o co kaman ;)
Kaczmar

Post numer:#3  Postprzez szalwi » 4 mar 2013, o 17:44

Ale najlepsze jest to ze mi tylko sonda lambda wychodziła na kompie, po wymianie autko zaczeło troche lepiej chodzic - pisze "troche" bo poprzednia (nowy zamiennik) działa tylko w zakresie 400 - 600mV i miała strasznie wolne i dziwne reakcje a ta co teraz mam (używka ale BOSCH) działa w całym zakresie tj. 80- 1000mV. Podejrzewam ze moze węzyk od regulatora ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej lub sam regulator.
No nic popacze i dam znać :D
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik:
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie