[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Ciężko rusz na gazie, nieregularne obroty?

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Ciężko rusz na gazie, nieregularne obroty?

Post numer:#1  Postprzez mariusz079 » 4 maja 2008, o 21:55

Witam!
Mam problem z moją e30, bardzo ciężko się wkręca z wolnych obrotów na wyższe, czasami ciężko mi ruszyć z krzyżóki, czego to może być wina.
Ostatnio wymieniłem świece na nowe czyszczony został filtr od gazu. Jak juz się wkręci na obroty to idzie, ciężko jest ruszyć. Zamontowane są w niej chyba jeszcze oryginalne przewody BREMI, takie z plastikowymi obwódkami? Czy tomoże byćwina przewodów?
mariusz079

Post numer:#2  Postprzez OpTo » 6 maja 2008, o 10:47

a na Pb jest ok czy objawy są podobne ?? To może być wszystko co wchodzi w układ zapłonowy i zasilania 8)
OpTo

Post numer:#3  Postprzez mariusz079 » 10 maja 2008, o 18:10

przejżałem dużo rzeczy w tym samochodzie, mixer, świece, przewody,przepływkę, wszystkie elektrozawory, i zauważyłem że z mojej gumy przepływomierza zostały tylko strzępy, cała jest podarta, mam nadzieję że to może byćprzyczyna moich problemów,
Mam jeszcze jedno pytanie widział ktoś jak można zamontować jakąś klape przeciwystrzałową od gazu, bardzo interesowały by mnie zdjęcia czegoś takiego, bo czasami lubi mi strzelić i rozwala właśnie tą gumę?
mariusz079

Post numer:#4  Postprzez szewczu » 10 maja 2008, o 19:15

ta guma to raczej bedzie przyczyna bo lapie lewe powietrze a klapke montyje sie pomiedzy przeplywka a ta guma
szewczu

Post numer:#5  Postprzez przemolo » 11 maja 2008, o 18:38

A może masz za niską dawkę gazu?
przemolo

Post numer:#6  Postprzez mariusz079 » 11 maja 2008, o 18:40

dawka została zwiększona, i dalej dzieje się to samo, jutro będe miła nową gumę przepływomierza i się okaże co jest nie tak, podejżewam jeszcze przewody WN

[ Dodano: 16-05-2008, 19:41 ]
Problem zostałpo części rozwiązany, po wymianie gumy problem z przerywaniem i rozpędzanie zniknoł, tylko na benzynie przerywa-powód nieznany.

Może ktoś ma jakieś zdjęcia klapki przeciwwystrzałowej od gazu. Potrzebował bym mniej więcej zobaczyć jak to wygląda?
mariusz079

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie