[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nienaturalnie nisko opadajace obroty.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Nienaturalnie nisko opadajace obroty.

Post numer:#1  Postprzez zmazia » 18 gru 2013, o 19:09

Witam, coś przeglądałem tematy,ale żaden nie odpowiada na mój problem. Otóż silnik chodiz elegancko, równo, nie ma problemu z wolnymi, jednak w momencie puszczenia gazu (tzn. jak np. podkręce silnik tam na 3 tyś. i wysprzęgle) to zazwyczaj obroty spadały minimalnie poniżej 700, a teraz lecą dokałdnie na 500 aż czuć lekkie drgania po całym samochodzie. Jest to na prawdę krótka chwila, bo zaraz po tym wskakują na 700, no ale w jeżdzie po mieście jest to troche uciążliwe.

Sonda, kable, świece, było wszystko wymieniane. Silnik ma 96tyś. bez gazu. Zaznaczam, że czasem nie ma tego problemu i chodzi normalnie.
zmazia

Post numer:#2  Postprzez kempa662 » 18 gru 2013, o 21:44

mam podobny problem w m40b18 i moim zdaniem bez remonciku się nie obejdzie(mam na myśli wałek itp. itd. :D temat raczej znany :jum: )
kempa662

Post numer:#3  Postprzez zmazia » 18 gru 2013, o 21:55

Tylko chciałbym zauważyć że auto jest od dziadka, i wogóle w zaje**stym stanie wszystko, nieduzy przebieg, oraz zużycie wsyztkiego. Może jakieś inne propozycje? Bo większa naprawa m40b16 mija się z celem.. haha
zmazia

Post numer:#4  Postprzez nibiru » 18 gru 2013, o 21:58

Obadaj mocowanie linki przy przepustnicy-może się luzuje/zacina przy gwincie, który naciąga linkę. Można też się przyjrzeć czy nie obluzował się żaden wąż przy krokowcu.
Brak polskich znakow zawdzieczam azjatyckiemu tabletowi.
nibiru
Uczeń

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez alonz » 18 gru 2013, o 22:03

chciałem zauważyć że linka nie ma trzymac obrotów na biegu jałowym, przepustnica ma być całkiem zamknięta. Może silnik krokowy sie zacina albo jest lewe powietrze
alonz

Post numer:#6  Postprzez buncol520 » 18 gru 2013, o 22:09

alonz, na lewym to by lecialy w gore...zmazia, wyczysc krokowca i bedzie ok.mialem identycznie,po siedzeniu na czerwonym przez dluzszy czas potrafil mi na 500rpm. opadac i bez przegazownania nie chcial na te 900 wskoczyc
buncol520

Post numer:#7  Postprzez zmazia » 18 gru 2013, o 23:27

buncol520, w piatek zabiorę się w takim razie za czyszczenie krokowca. Wymontowanie go i kąpiel na noc w słoiku z benzyną powinna wystarczyć?
zmazia

Post numer:#8  Postprzez pawels5 » 19 gru 2013, o 02:07

Czyszczenie nic nie zaszkodzi. U siebie mam czasami też tak i zmierzyłem napięcie na krokowym na pracujacym, to przy zbyt małych obrotach wolnych mam 4,2V, przy prawidłowych jest 5,2V. Napięcie daje komputer i dlaczego tak się dzieje, to nie wiem. Pewnie wchodzi tu już elektryka elektronika itp.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Re: Nienaturalnie nisko opadajace obroty.

Post numer:#9  Postprzez zmazia » 3 sty 2014, o 18:14

Witam, przeczyściłem krokowca benzynom ekstrakcyjną - problem ustał. Faktycznie chodził bardzo cieżko, i było dużo "syfu". Pozdrawiam, i dzięki za pomoc : :cla:
zmazia

Post numer:#10  Postprzez wojtaq » 9 sty 2014, o 13:49

to teraz wymocz krokowca w nafcie ponieważ benzyna go wysusza i może doprowadzić że z biegiem czasu się zatrze a nafta go naoliwi
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#11  Postprzez buncol520 » 10 sty 2014, o 06:47

wojtaq napisał(a):to teraz wymocz krokowca w nafcie ponieważ benzyna go wysusza i może doprowadzić że z biegiem czasu się zatrze a nafta go naoliwi

Swiete slowa :cool2: ja tak wlasnie zalatwilem krokowca...
buncol520

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie