[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z odpaleniem SWAP M52B20

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem z odpaleniem SWAP M52B20

Post numer:#1  Postprzez Ciapek » 5 lut 2014, o 13:10

Witam, mam problem z odpaleniem silnika po swapie z m40b16 na m52b20vanos, silnik wczesniej chodzil w mojej poprzedniej e30 tez m40b16 wiec wiązka w 100% pasuje. Silnik kreci pompka chodzi popluł paliwem i przestał, teraz nie slychać juz pompki paliwo nie leci. Dodam ze został mi jakis jeden przewód ktorego nie ma juz gdzie podłaczyc. W poprzednim aucie mialem jakis regulator cisnienia od filtra weglowego czy coś takiego, nie przenosilem tego do nowej budy wiec mozliwe ze ten przewód byl wlasnie od tego. Ma ktoś jakies sugestie co moze byc nie tak ze samochód nie chce zapalic?
Ciapek

Re: Problem z odpaleniem SWAP M52B20

Post numer:#2  Postprzez klimas2000 » 5 lut 2014, o 19:37

No pierwsza rzecz która się nasuwa do sprawdzenia w takim przypadku to pompa według mnie.
klimas2000

Post numer:#3  Postprzez mateusz1900 » 6 lut 2014, o 00:12

Ja bym sprawdził na początek jeszcze przekaźnik i bezpiecznik od pompy (pisałeś że teraz juz jej nie słychać), a także czujnik położenia wału.

Pozdrawiam
mateusz1900

Post numer:#4  Postprzez Ciapek » 6 lut 2014, o 00:27

Wiec tak, pompe sprawdzilem na krótko i dziala jak powinna, wkładam ją na miejsce przekrecam zaplon i nic. Bezpiecznik dobry przekaźnik tez, czujnik raczej wykluczam bo silnik bez problemu palil przed wyjęciem. Elektryka w 99% dobrze podłaczona. Nie wiem co to moze byc mysle ze rozwiązaniem jest elektryk
Ciapek

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie