[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nie chce palic na benzynie

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

nie chce palic na benzynie

Post numer:#1  Postprzez LinekWpr » 28 lip 2008, o 18:22

panowie raz na benzynie odpala raz nie, zdaje mi sie ze to cos z zasilaniem pompki/wtyskow moze byc. jak sie zabrac za przeglad instalacji ktore to bezpieczniki ktore przekazniki ktore przewody :D
LinekWpr

Post numer:#2  Postprzez ardim » 28 lip 2008, o 19:27

A jak już odpali, jak pracuje na benzynie? bez przerywania szarpania spadków mocy itd? Chodzi na wszystkie gary?
ardim

Post numer:#3  Postprzez LinekWpr » 28 lip 2008, o 20:01

ostatnio chodzila tak srednio na benzynie a teraz cos jej nie moge odpalic na paliwie
LinekWpr

Post numer:#4  Postprzez ardim » 28 lip 2008, o 20:15

Może poprostu zatarła się pompa paliwa.
ardim

Post numer:#5  Postprzez LinekWpr » 28 lip 2008, o 20:31

chcialbym zaczac od jej instalacji, wiesz jak sie do tego zabrac? :D
LinekWpr

Post numer:#6  Postprzez maaaad » 30 lip 2008, o 08:28

Albo zapieczone wtryski.
Jeśli chodzi o elektrykę to po lewej stronie silnika, trochę głębiej, blisko bloku, pod dolotem, masz takie okrągłe gniazdo. Idzie tamtędy m. in. zasilanie wtryskiwaczy. Może gniazdko Ci zgniło i stąd problemy.
Jeśli chodzi o przekaźniki, to środkowy przekaźnik pod taką czarną obudową obok kielicha odpowiada za pompę paliwa. U mnie np. on właśnie padł, co unieruchomiło auto.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez LinekWpr » 16 sie 2008, o 22:10

dobra panowie odpala ostatnio na benzynie ale jak sie depnie to sie dlawi albo strzela na gazie wszystko ok wiec raczej nie bedzie to zaplon? bo gaz chyba bardziej czuly?
LinekWpr

Post numer:#8  Postprzez kresek » 17 sie 2008, o 12:17

Dla mnie tak:przeplywka, pompa, wtryski w takiej kolejnosci. Jezeli dlugo nie jezdziles na pb wtryski mogly sie zatrzec albo przytarla sie pompa i nie daje odpowiedniego cisnienia. mozna jeszcze sprawdzic regulator cisnienia tez moze byc nie ok. A mi tak kichal jak mialem walnieta przeplywke. Kiedys chodzila ok?
kresek

Post numer:#9  Postprzez LinekWpr » 2 wrz 2008, o 17:26

zmienilem dzis przeplywke zadnej roznicy na gazie jak chodzil tak chodzi na benzynie nie chce, na zimnym nie ma mozliwosci odpalic go na benzynie, na cieplym czasem chodzi na benzynie ale raz prycha raz sie dusi, raz chodzi idealnie a czasem gasnie na jalowym. :cen:
LinekWpr

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie