m20b20/27 od 3.5 tys dlawi sie nie jedzie :(

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.
  • Reklama

m20b20/27 od 3.5 tys dlawi sie nie jedzie :(

Post numer:#1  Postprzez grzegorzbmwe30 » 27 sty 2017, o 11:32

Witam jestem tu nowy ;)mam problem z moim e30 m20b20 z blokiem ety od jakiegoś czasu mam problem tzn silnik na zimnym idzie jak szatan a jak się zagrzeje to w czasie jazdy od 3.5 dławi sie i przyspiesza jakby hamulec sie trzymało na postoju wkręci sie do 5 i dalej nic wymieniłem juz parownik gazu butle swiece wyregulowalem zawory i dalej nic . Co może być przyczyną? Cewka nie daje rady czujnik temp kopulka? Sam juz nie wiem. Problem ten mam na lpg starej generacji na pb nie wiem bo od gleby zbiornik mi rozerwalo xD pare tyg temu normalnie jechala takze nie wiem co się dzieje pomocy ;)
grzegorzbmwe30
Rekrut
 
Posty: 1
Dołączył(a): 27 sty 2017, o 11:04
GG: 0
Moje BMW: e30
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: TAK

Reklama

Re: m20b20/27 od 3.5 tys dlawi sie nie jedzie :(

Post numer:#2  Postprzez dzikuPL » 30 sty 2017, o 11:23

Czyli odpalasz cały czas na gazie tylko i wyłącznie od momentu rozwalenia zbiornika paliwa?
Avatar użytkownika
dzikuPL
Stażysta
 
Posty: 340
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 11:40
Lokalizacja: SRB-Rybnik
GG: 11244896
Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 318i
Nadwozie: Touring
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: TAK

Re: m20b20/27 od 3.5 tys dlawi sie nie jedzie :(

Post numer:#3  Postprzez Sackaf » 3 maja 2017, o 12:53

Trochę odkop, ale moja eta też się dławiła po 3,5 tys, jakby jej nagle polowe koni odebralo, wczoraj rozbieralem bude i z chlodnicy mi wylecialo 50/50 olej/plyn z tego co sie doinformowalem to tak sie właśnie dzieje jak uszczelka pod głowicą jest do wyrzucenia.
Z tym że u mnie na benzynie jeździla.
Obrazek
Sackaf
Uczeń
 
Posty: 70
Dołączył(a): 23 sty 2017, o 15:04
Lokalizacja: Krasnystaw
GG: 0
Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Re: m20b20/27 od 3.5 tys dlawi sie nie jedzie :(

Post numer:#4  Postprzez marjan325i » 19 lip 2017, o 07:59

Sackaf napisał(a):Trochę odkop, ale moja eta też się dławiła po 3,5 tys, jakby jej nagle polowe koni odebralo, wczoraj rozbieralem bude i z chlodnicy mi wylecialo 50/50 olej/plyn z tego co sie doinformowalem to tak sie właśnie dzieje jak uszczelka pod głowicą jest do wyrzucenia.
Z tym że u mnie na benzynie jeździla.

Ja mam identyczny problem z tym dławieniem, oczywiście M20, w chłodnicy tylko płyn. W tym tygodniu kupuję sondę lambda i wymieniam bo ja stawiam na to. Przepływki sprawdzone trzy na wszystkich tak samo, czujniki położenie wału też podmieniane, komputery itp. Jak zmienię sondę i będzie poprawa to napiszę :)

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
marjan325i
Uczeń
 
Posty: 40
Dołączył(a): 16 paź 2013, o 09:14
Lokalizacja: WOT
GG: 0
Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Re: m20b20/27 od 3.5 tys dlawi sie nie jedzie :(

Post numer:#5  Postprzez misza » 19 lip 2017, o 08:38

Kup najpierw multimetr za 30zł i sprawdź czy twoja sonda działa poprawnie. U mnie przy niesprawnej sondzie silnik wkręcał się do końca lecz było czuć że raz ciągnie dobrze a za sekundę prawie nie jedzie i tak to falowało.
Avatar użytkownika
misza
Stażysta
 
Posty: 449
Dołączył(a): 30 paź 2012, o 13:17
Lokalizacja: Mińsk Maz
GG: 0
Moje BMW: 318i
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE

Re: m20b20/27 od 3.5 tys dlawi sie nie jedzie :(

Post numer:#6  Postprzez marjan325i » 19 lip 2017, o 20:36

Wiesz co i tak i tak jest do wymiany była robiona chyba z dwóch na sztukę, taka już była i najwyższy czas aby wsadzić coś pewnego np: nówkę Boscha. Jak to nie pomoże to szukam dalej przyczyny takich lotów.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
marjan325i
Uczeń
 
Posty: 40
Dołączył(a): 16 paź 2013, o 09:14
Lokalizacja: WOT
GG: 0
Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE



  • Reklama

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość