[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Moja e30 nie pali na wszystkie gary... POMOCY

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Moja e30 nie pali na wszystkie gary... POMOCY

Post numer:#1  Postprzez boobas00 » 24 paź 2008, o 15:18

Witam wszystkich :)
Niedawno kupiłem bardzo okazyjnie moją BUME E-30 z silnikiem 1,8 na starym gaźniku... i mam powazny problem... natomiast tak jakby Nie paliła na wszystkie gary :( Kiedy ją odpale musze ją dobrze rozgrzewać przez jakieś 15min zeby nią wogule gdzieś wyjechać... dodawając gazu gwałtownie gaśnie, nie ma mocy... chcac przyspieszyc trzeba porzadnie zredukowac... czasem i do 2 zeby wogule zaczeła przyspieszac... :( , troche pokombinowałem z gaźikiem... i troszke lepiej juz... ale i tak brak MOCY!
Wymieniłem już kable wysokiego napięcia i świece... i dalej jest to samo:(
Dodam że Buma miała kiedyś instalacje gazwoą... lecz nie uzywam jej... butla jest odłączona ale parownik i wszystko jest podłaczone...
Prosze o pomocc... bo naprawde mam wielki problem... Jeden z mechaników powiedział ze jest to głowica... i trzeba wymienić... Drugi ze jest to drobna ustarka ale nie moze sie tym zająć z powodu zbyt duzego natezenia pracy;/
Pomuzcie odratować moja bume:)
boobas00

Post numer:#2  Postprzez Maxis300 » 24 paź 2008, o 17:57

najwidoczniej dała ciała kpułka albo palec :cool2: sprawdz co sie z nimi dzieje :P i w tedy bedziemy myslec dalej :cool2:
Maxis300

Post numer:#3  Postprzez wiktor » 24 paź 2008, o 18:42

Jak bedziesz sprawdzal kopulke to zobacz jakie ma styki-ja kiedys kupilem taki badziew z aluminiowymi i tez mialem przejscia-auto nie chcialo normalnie jezdzic.A odnosnie tego silnika,masz pewnie 316 na gazniku(1.8 M10)-jak na podstawowa wersje naprawde fajnie sie tym jezdzi.
Obrazek
BMW M///POWER KLUB KAMIONNA
wiktor
Stażysta

Moje BMW: 325ix
Nadwozie: -------
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez lukasz50002 » 24 paź 2008, o 22:04

sprawdz najpierw ciśnienie na cylindrach.od tego trzeba zacząć a drugą sprawą jest przepływomierz.wtedy będziesz wiedział na czym stoisz pzd
lukasz50002

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie