[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nie pali na jednym cylindrze.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Nie pali na jednym cylindrze.

Post numer:#1  Postprzez Lobuz_UD » 4 lut 2009, o 03:29

Od pewnego czasu mój M40 jak go wkręcałem na obroty to dziwnie plumkał, nie wiem jak to określić ale od 900 do 1300 obrotów wydawał dziwny zadławiony dźwięk a powyżej już pracowała normalnie. Znacznego spadku mocy nie odczułem, na wolnych obrotach pracował w miarę równo i obroty nie falowały. Jakoś się tym nie przejmowałem i nic z tym nie zrobiłem myślałem że to przebicie na kablach zapłonowych bo widziałem iskierkę jak skakała po kolektorze na 4 cylindrze. Chciałem to zrobić jak się pogorszy i właśnie 3 dni temu tak się stało. Do 3-4 tysięcy dość wibruje całym autem, pierwsze co zrobiłem zamówiłem kable między czasie wykręciłem świece były dość okopcone, trochę podczyściłem i wkręciłem je z powrotem żeby sprawdzić kable(oczywiście świece do wymiany pewnie trochę mają) włożyłem kable i niestety nie dało to żadnego efektu. Wyjmowałem je pojedynczo po kolei aż doszedłem do 3 cylindra, gdy wypiąłem kabel silnik jak pracował tak pracowała. Wniosek jeden - baniak nie pali. Oczywiście świece sprawdziłem...wygląda to tak jakby troszkę paliwa do niego dawała ale nie tak ilość jak powinno, I teraz pytanie: CO TO MOŻE BYĆ CZY TO WTRYSK CZY INNY PROBLEM??????? DZIĘKI Z GÓRY
Ostatnio edytowano 4 lut 2009, o 18:08 przez Lobuz_UD, łącznie edytowano 1 raz
Lobuz_UD

Post numer:#2  Postprzez bono20002 » 4 lut 2009, o 08:56

Raczej inny problem

Kopułka :)

ewentualnie, wlej jakieś badziewie do czyszczenia wtrysków
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Nadwozie: Coupe
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Lobuz_UD » 4 lut 2009, o 12:04

Wykręcałem świece z tego nie pracującego cylindra zapalałem auto na 3 sekundy i iskrę dawało, chyba że to chodzi o to że nie w właściwym momencie nie wiem nie znam się dlatego pytam : :roll:

[ Dodano: 04-02-2009, 14:51 ]
Wiec tak kupiłem świece. Założyłem i lepiej się wkręca ale baniak czasem pali czasem nie. Ściągnąłem kabel przyłożyłem do metalowego elementu i iskra sobie skacze jak chce raz na 5 sekund raz na 10 przez chwilę tak ja trzeba i dalej przerwa. Wszystkie inne kable dobrze przekazują iskrę tylko ten jeden 3 wariuje. CZY W TYM PRZYPADKU TO NA PEWNO KOPUŁKA??????????????
Lobuz_UD

Post numer:#4  Postprzez Janek » 6 lut 2009, o 09:29

Przeczyść kopułkę i palec. Jak zauważysz poprawę wymień te elementy na nowe.
Janek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Lobuz_UD » 10 lut 2009, o 16:54

Nie no dalej praktycznie to samo jakby nie było kopułka dała rezultat ale nie do końca włożyłem od kolegi trochę lepiej tak jakby ten jeden gar czasem załapał ale czasem dalej nie buja :mad2: :mad2: ja się zabijam. I nie wiem czy ten palec aż ma takie duże znaczenie że ten jeden baniak może nie palić? Dzisiaj kolega mnie nastraszył że to mogą być pierścienie, że jest nieszczelny i może nie palić na ten baniak?? I nie wiem czy kupić nowy palec czy szukać usterki gdzieś indziej? :bag:

[ Dodano: 13-02-2009, 01:44 ]
I wszystko jasne :) :cla: Wtrysk padł lece :kie:
Lobuz_UD

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie