[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

PROBLEMY Z UKŁADEM PALIWOWYM

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

PROBLEMY Z UKŁADEM PALIWOWYM

Post numer:#1  Postprzez michaś » 17 lut 2009, o 13:04

wymieniałem pompe, kupiłem od 2,5 m20 założyłem, pompa gra jak należy pozatym ze nie pasuje do kosza ale to inna sprawa. dziwnie chodzi tak jakby na 3 gary, jak daje gazu to dławi sie tak jakby sie zalewała, śmierdzi wachą. na odłączonym przepływomierzu troche lepiej ale też nieda rady jechac. sonde odłączyłem i w sumie bez mian jest, lipa jak była tak i jest. POMOCY!!!
Ostatnio edytowano 26 lut 2009, o 20:58 przez michaś, łącznie edytowano 1 raz
michaś

Post numer:#2  Postprzez Krissek » 17 lut 2009, o 13:40

Czemu nie jestem zaskoczony? Może temu, że to pompa od m20 a nie od m50....
Krissek

Post numer:#3  Postprzez Jakub.j » 17 lut 2009, o 20:53

pompa to pompa... a dlaczego ją wymieniałes????
Jakub.j

Post numer:#4  Postprzez michaś » 17 lut 2009, o 21:38

no bo tamta padła. krissek ale wczesniej chodziła na pompie od 2.0 i było git
michaś

Post numer:#5  Postprzez Escobar » 17 lut 2009, o 22:10

Sprawdż regulator ciśnienia i drożnośc przewodu powrotnego do zbiornika ,jeszcze jedno pytanie pompa jest wewnętrzna taka jak była poprzednio ? to czemu problemy z montażem ?
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez michaś » 17 lut 2009, o 22:23

pompa jest wewnętrzna. a poprzednio był dziwny patent bo były dwie pompy: wewnętrzna i zewnętrzna. widocznie poprzedni właściciel zmieniał bak i niechciało mu sie robić przejścia albo wymieniac całego przewodu i puścił temat przez zewnętrzną pompe. teraz jest tylko wewnętrzna i właśnie była żeźba z jej zamontowaniem w baku niewiem czemu. powrót paliwa mówicie, jakieś jeszcze pomysły??regulator ciśnienia jest w listwie z tego co wiem wiec jak go można sprawdzic??wtryski cykają czyli raczej furczą bez problemu. dziwne jest też to że w czwartek normalnie odpaliła, postała do dzisiaj i już sie obraziła. na początku myślałem ze jak sie zagrzeje to objawy ustąpią ale niestety nie :cry: :cry: pomóżcie bo juz mnie dobija taka akcja. jedno sie zrobi a drugie sie spier :cen:
michaś

Post numer:#7  Postprzez Krissek » 17 lut 2009, o 22:43

Poszukaj kogoś kto ma m50, zmień na chwilę pompy i wyedy zobacz - według mnie problem jest w tym, że kupiłeś od m20 i po prostu nie daje rady....
Krissek

Post numer:#8  Postprzez michaś » 17 lut 2009, o 22:48

pompa jest od m20b25. pozatym ciśnienie podaje elegansio, moze faktycznie cos z tym powrotem jest nie keke...filtr paliwa tez nowy, nowy przewód... brak mi koncepcji zupełnie :mad2: :mad2: :mad2: :(
michaś

Post numer:#9  Postprzez Escobar » 17 lut 2009, o 22:56

Krissek napisał(a):Poszukaj kogoś kto ma m50, zmień na chwilę pompy i wyedy zobacz - według mnie problem jest w tym, że kupiłeś od m20 i po prostu nie daje rady....
nie Krissek to że pompa jest od m20 nie ma znaczenia ,jej wydajnośc i ciśnienie są zbliżone do parametrów pompy od m50 .Reasumując skoro daje odpowiednie ciśnienie i ma podobną wydajnośc to przyczyna leży gdzie indziej .Sprawdzałeś ciśnienie manometrem tuż przy listwie?Sprawdż wobec tego na przewodzie powrotnym czy przypadkiem tam nie powstaje ciśnienie jeśli tak to może byc powrót załamany/zapchany .
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez michaś » 17 lut 2009, o 23:02

niemam takich zabawek jak manometr:( wiec jak sprawdzic powrót bez kosmonautycznych urządzeń?? :D
michaś

Post numer:#11  Postprzez Escobar » 17 lut 2009, o 23:27

Pomiar ciśnienia na oko ? Stary pomyłka zapraszam do mnie pomierzymy za free :D nie masz daleko .W książce Etzolda jest opisane jak sprawdzic wydajnośc pompy znaczy ile paliwa powinna przepompowac w ciągu 1minuty ale nie pamiętam z tym że pomiar manometrem jest bardziej wiarygodny bo pompa wówczas jest obciążona.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez michaś » 17 lut 2009, o 23:33

stary ja niemogłem przejechać kilometra...niemam jak do ciebie podjechać :cry: :cry: a masz jakiś warsztat czy coś w podobie??
michaś

Post numer:#13  Postprzez Escobar » 17 lut 2009, o 23:39

Nie mam warsztatu ale potrzebne narzędzia i wiedzę jak ich używac posiadam :D
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#14  Postprzez michaś » 18 lut 2009, o 00:02

no widzisz a ja niemam jak ruszyć nawet fury... musze coś na miejscu ogarnąć. sprawde ten powrót. i co jeszcze??
michaś

Post numer:#15  Postprzez Jakub.j » 18 lut 2009, o 00:59

ja zrobilem przyząd ze zwyklego cisnieniomierza do kol. musisz go wpiąc w obwod paliwowy na listwie wtryskowej, nie wiem czy u ciebie jest zaworek do tych pomiarow, jezeli nie, to weonij sie przed regulator cisnienia paliwa,
jezeli chcesz sprawdzic czy powrot nie jest przyczyną to zdejmij wezyk z powrotu, zaluz drugi i podłącz do butelki zeby wacha sie nie lala i odpal fure , jak ie bedzie zmian to powrot jes ok.
jak odepniesz przeplywke ktora jest sprawna to napewno lepiej nie bedzi, tym bardziej w nie bedzie lepiej na uszkodzonej. zeby na 100% wykluczyc przeplywke podepnij inną, sprawną!!!!
taki efekt daje tez uszkodzona przeplywka.
Jakub.j

Następna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie