[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nierowna praca m40

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

nierowna praca m40

Post numer:#1  Postprzez duchu22 » 4 kwi 2009, o 21:13

Jakies 3 tygodnie temu zaczely sie moje problemy z m40b18. Wszstko bylo ok do momentu tankowania 25 litrow pb95 na stacji tesco. Po przejechaniu jakichs 100 km auto zaczelo przerywac, wygladlo to jakbym zdjal noge z gazu i zaraz depnal z powrotem. Pierwsze co pomyslalem to ze paliwo bylo lipne i zalalem 20 litrow na lukoil a potem jeszcze 20 na shellu. No i przez 600 km objawy nasilaly sie, auto potrafilo strasznie zmulic tak ze praktycznie nie dalo sie jechac. Oczywyscie byly takze momenty ze jechalo jak zawsze a po 30 km nie miala ochoty wkrecic sie ponad 1500-2000 obrotow.
Odpala bez problemu za pierwszym, kuleje tak samo na zimnym jak na cieplym, czasem po odpaleniu obroty spadaja tak jak by miala zaraz zgasnac i faluja opadajac praktycznie do 0, poprostu raz na jakis czas zamula sie tak ze wciskanie gazu daje efekt podobny do odciecia paliwa(pierdzi z wydechu) a jak nie wcisne gazu to jakos tam trzyma obroty, nie wkreca sie na biegu a na luzie ma z tym problem. Po przekroczeniu okolo 2500 rpm kreci sie do odciecia, czasem sie zajaknie ale dokreca sie do tych 6200. A na drugi dzien rano jezdzi normalnie, a wieczorem kuleje i tak w kolko.

Co to moze byc ?
Odpinalem przeplywke i problem nie zniknal.
Pompa paliwa, kable, swiece, kopolka, filtr paliwa, przepustnica
duchu22

Post numer:#2  Postprzez pocisk997 » 4 kwi 2009, o 21:47

Zacznij od świec i kabli! Wykręć świece i obejżyj je. Otwórz maske jak bedzie ciemno i zobacz czy iskra nie bije gdzies na boki.
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez storeweb » 4 kwi 2009, o 22:31

gratuluje wyboru stacji :thu: niechce straszyc ale na twoim miejscu sprawdzilbym wtryski, paliwo z tesco im bardzo nie sluzy ;)
storeweb

Post numer:#4  Postprzez SpiderS » 4 kwi 2009, o 22:38

a moze zainwestuj 30-40 zł w filterek paliwa ;)

a odnośnie kopułki, palca, kabli i świec to jeśli nie wiesz kiedy był wymieniane to też mozesz zainwestować choć do m40 kabelki są pierońsko drogie ;) ale mi się ta inwestycja udała
Obrazek
SpiderS
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez mck » 4 kwi 2009, o 22:59

Powiem Ci, że masz dokładnie takie same objawy jak ja od dłuższego czasu... I jak na razie to pompa paliwa powiedziała mi ostatnio bye bye, jak już kupię nową to postaram się tutaj napisać czy objawy ustąpiły. W związku z powyższym możliwe że to właśnie ona...
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez luk869 » 4 kwi 2009, o 23:05

SpiderS napisał(a):a odnośnie kopułki, palca, kabli i świec to jeśli nie wiesz kiedy był wymieniane to też mozesz zainwestować choć do m40 kabelki są pierońsko drogie ;) ale mi się ta inwestycja udała

Kable Championa plus świece w Focie po zniżce ok. 120 zł. To chyba dobra cena.
pisma procesowe, podania/wnioski, ubezpieczenia, odszkodowania

luk.golebiewski.kancelaria@gmail.com

koparka-otwock.com.pl

koparka-warszawa.com.pl

zakładanieogrodów.com.pl (z polskimi znakami!)
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez marcin77 » 6 kwi 2009, o 20:32

luk869 napisał(a):Kable Championa plus świece w Focie po zniżce ok. 120 zł. To chyba dobra cena.

Cena 120 pln dotyczy samych świec?
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez joseph » 7 kwi 2009, o 12:01

marcin77 napisał(a):
luk869 napisał(a):Kable Championa plus świece w Focie po zniżce ok. 120 zł. To chyba dobra cena.

Cena 120 pln dotyczy samych świec?

tez sie tak wlasnie zastanawiam, bo jak ostatnio wymienialem swiece to zaplacilem 25pln/szt. Juz nie mowie o cenie kabli, bo za oryginalny zestaw krzykneli mi 300+(i nawet juz nie chcialo mi sie sprawdzac czy to realna cena :) ).
joseph

Post numer:#9  Postprzez duchu22 » 10 kwi 2009, o 10:57

Przyczyna moich problemow byla najprawdopodobniej nieszczelnosc w dolocie na kolanku miedzy przeplywka a przepustnica. Po uszczelnieniu dolotu zrobilem 200+ km a silnik chodzil tak jak powinien :cool2:
duchu22

Post numer:#10  Postprzez kubex » 11 kwi 2009, o 12:11

tez sie tak wlasnie zastanawiam, bo jak ostatnio wymienialem swiece to zaplacilem 25pln/szt. Juz nie mowie o cenie kabli, bo za oryginalny zestaw krzykneli mi 300+(i nawet juz nie chcialo mi sie sprawdzac czy to realna cena :) ).[/quote]

orginalne przewody bmw za 300 zł to mało mi się zdaje. mi w serwisie autoryzowanyk krzyknął 1200
kubex

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie